16 Oct 2009

apa punya kawan la!

grr.. damn! damn!!! oh shit! kimakk! tulaa aku leh cakap untuk lepaskan segala mencarot2 aku ni. grr.. gile geram kot. guys, can u expect ? bile ur frens ambik ur assignment copy n paste senyap2 without asking ur permission ? OMG! BULAT2!!! lau korang jadi aku korang bengang tak ? yea! aku bukan jenis type nak marah2 orang an lagi2 kawan aku. Aku ni memang jenis happy. P jangan la ko sampai nak pijak pala aku. hey! letak la diri ko kat tempat aku. Aku buat macam nak mampos bahagian penutup tuh! ko copy n paste! ko nak aku expect pe dari ko a ? Kalau ko tataw ko tanya! please la we. ko USAHA macam orang lain! Kalau ko macam ni, seriously aku cakap sampai bile2 life ko akan still macam ni. Ko pk kawan2 kite sume paham sangat ke nak buat assignment ? ko pk aku paham ke ? tak we! kitaorang pun 00000! tataw pape. p kitaorang leh siap assignment sebab kitaorang sume usaha walaupun tataw. Kitaorang try. Bukan dok terlopong. Mana aku tak bengang dengan ko. Ko dah taw ko dari awal2 ta paham assignment tuh nak berbuih mulut aku ajar ko explain kat ko p aku pelik pasal ko ta paham. Ko bukan ta paham act tapi ko malas tada usaha langsung ko tanak pk sendiri. Ko kire nasib baik la aku kasi ko contoh assignment aku. Aku siap kasi ko simpan lagi assignment aku kat pendrive ko. Aku percaya la sangat kat ko. Aku buat baik kat ko, ko nak copy n paste pulak. Aku bengang la nan ko pasal ko buat last minit then ko boleh pulak nak copy n paste aku punye. Aku rasa nak sound ko depan2 ko taw ta! p aku pk ko kawan aku je. we, tolong la pas ko baca blog aku ni, ko berubah la we. Please jangan selalu nak berharap bantuan orang lain. Kita kena belajar usaha sendiri. Kalau ko still macam ni, ko dok nak tgok orang siapkan assignment dulu baru ko nak start, orang dah maju seribu tahun ko baru nak terkinja-kinja. Kita kalau hidup kena usaha dekat kaki kita sendiri kena belajar survive sendiri, baru kita akan puas kite akan berjaya. Mcam mana aku boleh buat kawan2 len boleh buat asal ko tak boleh ? please we rajinkan diri ko. seriously aku cakap, aku paling ta suka orang tiru aku ni kan lagi ko amek ass aku senyap2! Ko pk aku buat ta pakai otak ke ? aku pakai otak ok ! ko pun ada otak pasal ko taleh nak buat macam mana aku nan kawan2 leh buat ? benda sikit we, just penutup 5minit pun boleh siap. Apa masalah ko a ? Malas? aku pun malas. P aku ada usaha. Aku pun buat keje last minit tapi, aku usaha jugak nak siapkan buat sendiri tapa copy n paste orang len punye. Ko kalau nak berjaya, ko kena tanya bukan ko nak harap aku atau orang len buatkan utk ko ataupun ko copy n paste keje orang. itu salah we. seriously aku cakap, lau ko still macam ni, ko takan ke mana. Kita ada otak untuk kita pk babe. Guna otak ko sebaik2 yang mungkin untuk siapkan assignment ko dengan yang sebaik mungkin. Fikir we FIKIR SENDIRI!!!!!!! aku bukan selfish ke apa tanak tolong ko. tapi aku nak ko blaja guna kaki ko sendiri. buat sendiri. lau ko tataw ko tanya macam mana bukan dengan suruh orang len buatkan. hope so ko baca blog aku ni. N ko nak pk apa pasni ko pk la. cume aku nak ko pk la apa aku cakap ni n letakkan diri ko kat tempat aku. Ko dah curi assignment aku ko taw ? aku maafkan ko kali ni. p, next time. bubbye! aku nak ko taw aku pantang orang tiru aku dalam papehal. Lau tataw ko tanya aku akan jawab kan ? then ? dahla. ko jangan arap pasni aku nak bagi copy ass aku kat ko dah. ko kalau tataw ko tanya je. aku takan kasi contoh assignmnt n so on. aku nak ko buat sendiri. belajar berdikari ok. Aku cakap macam ni untuk kebaikan ko. Lau ko nak terima ke tak ikot kau. sebagai kawan aku tak boleh nak cakap dengan ko depan2 p, aku hanya mampu nak tulis kat blog aku. Khas untuk ko. Please we, lau nak berjaya aku harap ko sedar n stat pk masa depan ko ok. Aku maafkan ko dah n malas nak ungkit. it just, lau lect cakap sapa tiru sapa sory to said aku kena gtaw. sebab aku nak markah atas usaha aku tuh. aku tanak markah aku jatuh sebab ko copy n paste n lect pk aku saja kasi tiru o aku tiru. ok im 4get it already. tanks sebab membaca. n aku doakan ko berubah ok. lepas ko baca blog aku ni, act la macam biasa ok. aku malas nak gado2 antara kawan. just, ambik pe yang baik dari apa aku cakap ni. n, d rest, terpulang kat ko. sekian :) terima kasih kerana membaca.

14 Oct 2009

sumthing is happened today


everyone 4 sure, as human being had make a lot of mistakes

i know because i'm too was a human being

its not only u coz

there's no one perfect

everyone deserve to get a chance in this beautiful life

but not every time, its some times

so, as u got that chance

grab it and appreciate it as u can

before u'll not anymore get that chance tomorrow

prove to yourself 1st n later then u prove it to others

i trust u more then anyone else

i really meant it

i love u <33


13 Oct 2009

at last he found dis slideshow!


video

Guys, time kitaorang celebrate 7months anniversary dulu, farid ada kasi aku satu slideshow yang gile jiwang la n menyentuh perasaan aku. haha. Jiwang punye ayat la pulak. hehe. Act, aku dah minta lama dah slideshow ni tapi farid kata dah hilang. Then tibe dat day die kasi aku die cakap baru jumpe. N now, aku nak letak kat blog ataupun diari aku ni sbgai kenangan :) Kat slideshow ni ada pic n lagu fall 4 u :)) so sweet ok. hahaa. :D N, act pada hari yang die nak kasi slideshow ni kat aku kelakar sgt ok. Macam2 perkara buruk berlaku. Banyak gile halangan. :) klakar lau nak igt balik aw. hahaa. 4 him,



I LOVE YOU, SAYANG! <33


* now pada 12 oktober 2009 genaplah kitaorang setahun :)) huhu.
Tanks 4 dis slideshow sayang :) I love u oK!

10 Oct 2009

MUST READ! <33

After surveying other's blog, aku jumpe satu entri yang menarik minat aku. Jom baca :)
Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu.Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih nak mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup.

Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.Perasaan cinta itu nermula dari mata, sedangkan rasa suka bermula dari telinga. So, jika korang nak berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila korang cuba menutup mata korang dari orang yang korang cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihati kroang dalam jarak waktu yang cukup lama.

Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lastlast korang terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenak korang itu sekarang selagi ada hayatnya.Mungkin Tuhan menginginkan kite bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat. .
Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi jernih, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tak bererti dan korang kena biakannya pergi.Kamu tahu bahawa kamu sangat merindukan seseorang, ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.Dan hanya dengan mendengar kata “Hai” darinya, dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut.Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan disisinya dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak.Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi.Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya.Cinta mampu mellembutkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah keajaiban cinta !

Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi seperti yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia seperti setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesucian hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan.


* i love dis words even korang nak cakap aku jiwang ke apa. hahaha. :)

9 Oct 2009

take as lesson LOVE STORY !

1 story aku nak share nan sume. Pasal love story 1 guys yg aku kenal. He's story it all to me. At 1st before ex gf die tuh jadi gf die, dorang kawan dulu. Lama jugak dorang kawan. Dari f3 lagi dat guys tunggu dat girl untuk jadikan die gf. Then bile dorang dah lama kawan baik n at last, waktu die f5 la girl tu mintak couple dengan die. N, he's happy. Yela sebab dah tunggu lama kan.

Dorang couple la n happy. But after then dah lama dorang couple dis guys cakap dengan aku die change. Jarang masage dat girl n so on la. Die dah tak care pasal dat girl. Selalu marah2 n so on. Dat girl banyak sabar. He said to me die pun tataw kenapa..

But after then, lama lepas tuh bile dat girl dah sambung blaja kat U, dat girl pun change. Macam mana die buat kat dat girl tuh macmtuh jugak la dat girl buat. Dat girl dah jarang msg die n not care dah pasal die. He's asking her kenapa dah berubah ? Then dat girl said ' dulu aku sayang ko appreciate ko, ko layan aku macam sampah. Sekarang ko nak terhegeh-hegeh kat aku.' dat girl cakap jangan kacau die sume dah. After dat, he said to me die sedar pe die dah buat. Selama ni die layan gf die tuh macamtuh. Then he tried to change. But dah late..

Dis guys anta spy kat U gf die n spy tuh cakap yang gf die tuh pegang tangan ngan other guys. Die tak percaya. P after dat, lama2 kantoi gak. Gf die sendiri ngaku cakap die dah ada bf lain. He said to me how menyesal sangat selama dorang couple dulu die tak appreciate dat girl. Now, bile gf die tuh dah tanak kat die baru die sedih meraung. Die cakap die sayang sangat kat dat girl. Myb silap die sebagai laki kan..

But, until now yang aku tabik kat die he's still waiting untuk ex die tuh. Nak dekat setahun die tunggu. Walaupun ex gf die dah maki die marah die jangan kacau n dah ada bf tapi die tetap ta putus asa. Guys, see how deep cinta die kat dat girl ? If aku kat tempat die i dunt think so aku akan tunggu macam die. Aku selalu nasihatkan die pegila cari gf lain tapi he said nope die nak tunggu gak ex die. OMG! aku tataw nak cakap apa.

N guys, tiap kali die story pasal ex die tuh he seems like sedih sangat n kadang cakap dengan aku, 'u change d topic please'. Kesian kat die kan ? p, setiap yg berlaku mesti ada sebab kan. Lau benda ni ta jadi mesti die takan appreciate ex die tuh. N skg bru die realize yang die sayang sgt his ex tuh. Sumthing happen for a reasons. Papepun, aku doakan yang terbaik untuk kawan aku ni. Hope so die akan still balik dengan ex die. amin amin.


*All of u, please appreciate ur partner before he or she left u far behind..
I hope soo dis thing takan happen dalam hidup aku. I'll try to appreciate my bf as i can.

-



y u didnt noe dat im always miss u every sec every minutes every day :((

every time u busy didnt u remember me ? :((


i wna u noe dat i miss u a lot.. :((

i always wna massage u everytime like before..

but im afraid coz u've said to me dat u dunt love massaging

u wna have a time wif ur family frens so let it b..

i wont dsturb u..

i wont massage u often like before

even it is hard to me

if u msg me so then i'll reply

it just i wna u noe dat i miss u soo much ryte now.. :(






We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook