29 Sep 2010

Haram ke sebagai islam makan kat kedai mamak bukan islam ?

Assalamualaikum.

Gambar hiasan


Waktu first2 masuk kolej dulu, i selalu makan kat kedai mamak bawah kolej i. Sampai la 1 day, i dapat tahu yang kedai tu tak ada tulis halal dan nampak tempat sembahyang dorang dalam kedai tu. Kemudian i terfikir, kenapa ramai orang melayu makan kat sini ? Halal ke makanan ni ? Ke mereka ingatkan sume kedai mamak halal ? Ke sebab dorang nak makan roti canai je ?



Tujuan untuk promote roti canai je :D hee


Kawan i sume cakap, dorang orang india sure tak masukkan khinzir walaupun dorang bukan islam. Tapi, difikirkan balik walaupun tak ada khinzir tapi sure dorang main beli je ayam dan daging yang bukan disembelih kan ? Mereka tak titik beratkan sama ada disembelih atau tak sebabnya umat islam patut makan daging yang halal disembelih bukan haram.


Gambar hiasan


I ingat pesanan ustazah yang apa kita makan akan membentuk peribadi kita dan i selalu titikberatkan pasal benda ni. So, i nak tanya u dan i gerenti mesti ramai antara kita yang tak sedar kita ingatkan kedai india bukan islam tu kedai mamak islam tapi sebenarnya tak. I nak tanya kat semua, haram ke makan di kedai mamak yang bukan islam ? I perlukan jawapan dari semua.


Jom Jadi Peminat Saya !

Assalamualaikum.




Zaman dah moden, dunia dah maju. Sedangkan kucing pun dah ada facebook T___T inikan lagi belog. Meowww. Ehem ehem, i cuma nak bagitau kat semua kawan2 yang i dah create page untuk belog comot ni. Kalau sudi, silalah LIKE. Tak sudi takpee i merajuk. Wuekkkk ;p heheehe



Tekan SINI untuk LIKE :D


Trick nak mintak DSLR sebijik dekat mak bapak

Assalamualaikum.



Ceritera bermula apabila i bawak balik kamera encik abang tadi balik rumah. Maka, bermulalah lakonan mantap lagi jitu. I cakap dengan mak tersayang yang esok i ada kelas photography kena snap gambo pakwa kacak bernama KLCC. Tapi i tak ada kamera. Macam mana ni makk ? Malu laa mak oii kawan sume bawak dslr i pulak bawak kamera handphone je bimbit sana sini T__T HAIHH.



Selepas membebel2 panjang mengeluarkan ayat power seperti ' Mak orang taknak la share2 pinjam kamera orang sume. Segan tau :'( Aisa nak keluar kamera sebijik taun depan. Kawan ni kawan tu kawan sana kawan sini sume nak kua kamera. Orang bila lagi ? Kata wartawan tapi DSLR pun takda.. Penting mak DSLR tu menjamin masa depan. SUNGGUH !' sambil senyum nampak gigi :D



Ni kawan sana sini situ nama AISA tu. Hee


Kemudian mak i mengeluarkan kata putus diatas kesedaran beliau betapa pentingnya kamera itu untuk i tauu bak kata pepatah tanpa kamera, siapalah i. hahaha. Mak suruh tanya bapak. Bapak balikk. Start lakonan kedua :D Eheee



I start dengan mengimbas kembali zaman muda mudi bapak i dulu. Beliau pun dulu ada DSLR dan minat gila dengan photography. Banyak gamba beliau dah snap tapi hampehh sebab mak i pergi buang sume album2 yang beliau snap T__T bagus mak, jasamu dikenang.. I stat bodek cakap, yang i pun nak kamera DSLR satu jugakk. I cakap la harga dah murah lepastu I banyak assignment nak kena buat guna DSLR plus i boleh dapat income geng dengan kekasih hati.



Promote gamba beliau kejap. hehehe


Bapak i cakap, beli jela webcam. I cakap, dari webcam baik amek DSLR ada video sekali. Then beliau macam mengangguk2. YES! Kejayaan telah dicapai pada permulaan. Nanti i bodek lagi nak mintak tarikh kompom. Tak kesah la tahun depan ke sepoloh tahun lagi ke apa janji dapat ! hahahahahahhaha



CONCLUSION : SAPA NAK DSLR GUNA TRICK I ! winkwink ^.^

27 Sep 2010

Pengumuman Pengumuman, Ibu Ibu Bapak Bapok Semuanyaaa

Assalamualaikum.


Sory terlayan lagu dangdut pulak tajuk entry tuh T__T heee. Sebelum terlambat, i nak wish selamat menyambut hari raya kepada korang sume. Mintak ampun sebab lambat wish, plus gambo raya shoot2 raya pun hampehh satu pun takda. hahaha. Semuanya disebabkan masalah dengan streamyx i selama berminggu-minggu ni. Hayaakk



Hambekk ni gamba hodoh sepoloh taun lepas. hahaha. GEBANG!



Gengblogger pun still masalah sampai sekarang. Buat i bertambah takde mood nak blogging macam selalu. Haihh, bila laa agaknya GB okey balik ya ? Hmm, act i taknak update belog pun. Esok lusa baru nak update. hehehe. I cuma nak wish selamat hari raya kat u plus i rindu gilaa kat belog comot ni. Tu je. Ok bai :D hee

4 Sep 2010

Review : Vampire Suck & Piranha


Assalamualaikum.

Vampir Sucks


Khamis lepas i tengok cerita Vampire Suck. Sesuai dengan tajuk, memang cerita ni sucks gila. Sangat buang duit dan buang masa korang tengok. Serously, i had no idea kenapa dorang buat movie mengarut macam ni. Again, aksi lucah terlalu banyak dan kalau boleh tolong jangan bazirkan duit u tengok cerita mengarot ni. Dia banyak copy paste movie twilight n jadikan cerita tu ke arah kelakar yang entah hapee hapee. It was too RUBBISH ! T_T


Piranha 3D


I baru je tengok tadi. So far, cerita dia agak best dan seram sikit bila ikan piranha ni serang2 orang sume. But, macam biasa aksi LUCAH dia kira 90% dari movie ni. Kepada adik2 sekalian tolong la jangan tengok. Kaum laki jugak kalau boleh jangan tengok lagi2 bulan pose ni. Terlalu banyak aksi pompuan tak pakai vwaaa dalam movie ni. Sangat menyakitkan mata, tapi cerita dia agak best. Thumbs up sikit untuk cerita ni, tapi boooo untuk aksi xxxx dalam cerita ni T_T


1 Sep 2010

Siapa nak no telepon Digi saya ?


Assalamualaikum.

I tahu belog i dah berhabukk disebabkan i dah lama tak hupdate. Im sorry. Lepas streamyx i dah okey, i janji akan hupdate selalu yaww :D Itu berita sedih. Sekarang berita gumbira. I nak bagi no Digi i kat sapa2 pakwa hensem yang nak. Haaa, amik ni ;

016-3636947
Ohh S%&! Hoii i tipu je laa. hakhak. Ini no digi i yang lama dulu lah. I masih ingat tapi tak tahu laa wujud lagi ke tak no ni. heee :D I sebenarnya cuma nak cakap, i rasa cam nak beli no digi jeee, almaklumlaa digi kan sekarang tengah promote pasal benda ni haa ;


Sapa taknak blackberry ? Sumpah i takk NAK ! :D



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook