28 Sep 2011

Food : Everybody Got Fries !

Assalamualaikum.


Last Wednesday, my lecturer had given us an assignment for photojournalism classes. We need to snap one food’s picture and make an entry about it in our blog. It must be in 100 words and not more than 110 words. So, here we go! Sir, below is my picture and entry. Happy reading, sir! ^,^

*****



Everyone loves to eat French fries. Let’s face it. As you can see above pictures, it is a big cup of French fries. It’s a special French fries from Wendy’s. It is naturally-cut from whole Russet potatoes, cooked skin-on, and served hot and crispy with a sprinkle of sea salt for a taste as real as it gets. You've had fries. Now try some Real fries in a big cup with a sweat and sour cream on it. I bet you, it’s really taste great! You will forget about others fries and it’s only a big cup of special fries from Wendy’s on your mind.



Note : Sorry for a bad quality of the pictures. I took it using my hand phone ;)


26 Sep 2011

Resepi Murtabak Biskut Yang Deliciouss ! ^.^

Assalamualaikum.


What murtabak daripada biskut ? Yeahh ! ^,^ I tau mesti ramai yang tak pernah makan murtabak biskut. Yelaa, selalu biskut makan dengan air kopi makan camtu je kan or buat cake. But ni different. Kita buat biskut jadi murtabah pulak.


At first, i rasa makanan ni i langsung tak tahu diperbuat daripada biskut sebab rasa dia sangat sedap. Last2 bila dah tau dia buat dari biskut, ada lah jugak rasa pelik n nak muntah. But, lama2 dapat terima kenyataan murtabak ni daripada biskut dan yeahhh sangat sedap ! ^,^ First time i makan adalah nak dekat 10 biji i telan. hihihi



So, harini i nak share resepi dia untuk semua pembaca tersayang ! ^,^ Sangat simple ! Trust me ;)



U kena beli biskut macam kat atas ni. Tak kesah lah brand apa. Sebab biskut ni memang rasa sume brand sama je kan :) Beli la berapa banyak u nak. Macam i, i selalu beli 1 pack camni je. Tu pun da dapat banyak sangat.




Then, u kena lenyek kentang. Masukkan serbuk lada, garam, bawang goreng dan daun bawang daun sup. Secukup rasa lah semua ni. Dia lebih kurang macam rempah bergedel. Sorry, i taktahu how nak spell 'bergedel' hehe :p Sebatikan adunan ni.




Kemudian, dah siap adunan kentang tu, u masukkan antara biskut tu. Macam i selalu buat 3 lapis. Macam gambar atas. U boleh buat lagi banyak ikut u lah. Tapi i rasa 3 dah okey dah. Just nice :)



Lepastu, u kena kukus untuk buatkan biskut tu lembik sikit. Kukus dalam 3-5 minit. Tak boleh terlalu lembik. Kalau tak nanti dia hancur. Dan tak boleh terlalu keras, nanti tak sedap. Kena just nice la sederhana je lembik dia. Make sure kukur jarak2 tak boleh dekat2 murtabak biskut ni sebab nanti dia melekat.



Lepastu dah kukus dan angkat, potong tengah murtabak biskut ni. Then akan jadi bentuk segi tiga macam gambar atas. Then lepas potong jadi bentuk segi tiga, u pecahkan telur letak dalam mangkuk dan sebelum goreng, u cicahkan murtabak maggi ni dekat telur tu kejap then u goreng masukkan dalam kuali. Goreng kejap je dalam berapa minit lah.



Lastly, murtabak biskut akan kelihatan seperti di atas ! huhu tak nampak macam biskut kan ?? ^,^ Rasa dia sangat sedap dan lembut sampaikan orang yang tak tau murtabak biskut ni takkan percaya murtabak ni dibuat daripada biskut ^,^ huhuhu



Selamat mencuba ! ^,^ Ohh, actually i bagi nama sendiri untuk makanan ni. Sebab i taktau nama makanan ni apa huhu :p Ohh dan sebelum ni i pernah buat entry RESEPI PIZZA MAGGI ataupun MURTABAK MAGGI tekan SINI untuk cuba resepi tu juga :)



25 Sep 2011

Belog Siapa Yang Bakal Kenaaa ??


Assalamualaikum.


Amboiii tajuk kemain... Huahuahuaa :p Jumaat lepas i pergi office untuk meeting. Then, all journalist masing-masing dapat tahu kena review column apa. Alhamdulillah. I dapat yang senang-senang dan agak kena dengan jiwa ni sikit ^,^ So, insyallah tak ada pape masalah untuk mulakan tugas nanti ^,^




Ni senarai column2 yang i kena review ^,^


1) Jom tonton / komen / akan datang / carta terbaik

I kena review pasal filem-filem baru. Column ni semua tentang filem. Setiap kali ada filem-filem baru keluar i kena pergi tengok dan review ^,^ Best kan ? Heee, memang best ! Saving duit i nanti tak payah nak kua duit untuk tengok movie dah. kuikuikui :p



2) Pelancaran Album / Review Album

Yang ni, i akan attend any event yang artis buat untuk pelancaran album lagu dorang yang baru.



3) Carta lagu

Yang ni i akan update carta-carta lagu terkini. But I'm not sure yet nak vote semua macam mana.


4) Melodi terindah

Will update lirik lagu yang terbaru. Lagu-lagu yang agak top dan famous up to date.


5) Artis blog

I akan review pasal blogger. Any blogger. Yang i rasa blog dia interesting dan banyak info serta menarik, for sure i akan email u guys, interview n shoot2 masuk majalah ^,^ Ini best, i memang sukaa part ni. kuikuikui.. I masih mencari2 senarai belog mana i nak review :)


6) Lensa Photographer

Ini pun best ! hehe i akan cari gambar-gambar yang disnap oleh photographer, tak kisah lah u guys newbie ke senior ke pro ke, asalkan i rasa gambar tu cantik, i akan masukkan dalam magazine ^,^ Will update u guys, how nak suggest kan i photographer mana gambar dia yang cun2 ^,^


7) Alahai Romantiknya

-..-' okey haa ni pasal cinta-cintun laa kot. HAHAH. Okey, i kena banyak research nampaknya untuk menghasilkan artikel ni -.-'


8) Junior

I akan review, interview dan studio shoot dengan artis2 indieband yang baru dikenali. I dah ada a few band yang i kenal. Still perlukan pendapat u guys, nak interview band indie mana yang kot2 u guys kenal kan :) Make sure yang baru dikenali ^,^




Yeah, its true ! Life i sangat busy nanti. 12 article i kena siapkan dalam masa sebulan.Kena attend event, interview, shooting dan juga STUDY jangan lupaa. Tapi takpe cayooo! ^,^ Usaha tangga kejayaan. Will updates u guys soon bout our magazines ! ^,^


24 Sep 2011

Popeyes Louisiana Kitchen yang sedappp!! Nyum nyum !


Assalamualaikum.


Lama tak cerita pasal makanan kann. ehehhe. Almaklumlah, i ni kuat makan. Benda paling i suka kat dunia ni memang no 1 makanan laaa. Hehehe ^,^ So, harini i nak share pasal Popeyes Louisiana Kitchen punya food. Perghhhh! Memang sedap. Setanding KFC wooo^,^



I makan dekat Wangsa Walk time tengok filem Nasi Lemak 2.0 dan Bini-biniku Gengster. Means, 2 kali la i dengan encik bf layan Popeyes Louisiana Kitchen ni. Memang shedaappp!




Kitaorang order yang ayam atas ni time tengok filem Nasi Lemak 2.0. 1st time cuba, memang sedapp ! Ayam dia pun segar macam ayam KFC. Besar pun besar tapi tak boleh kalah KFC lah besar ayam dia. Hehe KFC juara bab2 saiz ayam ni. huhu :p Dia punya rempah lain sikit tak macam KFC. But, shedappp ^,^ Roti tu pun sedap :)



Ni ayam kitaorang order time filem Bini-biniku genster lak. 2 kali dah cuba. Still sedappp, layan ! :) Nyummmnyumm.


Dia ada kasi jem strawberry ni. At 1st i ingatkan makan dengan french fries. Yelahh, pengaruh ikea meatball an. hehehe last2 baru tau kena makan dengan roti tu hihi :p



Perghhhhh, ini terbaik. French fries dia memang sedappp ta ingat !! i taktau dia letak apa dalam tu. Rasa lebih kurang macam potato wedges. Tapi, shedappp wo. I rasa nak mintak refill banyak kali kalau boleh. Tapi tak boleh pun heeee -..-'



Haaa yang ni special ! i taktau nama dia apa. Tapi something corbonate apatah. I amek perisa apple. Sedapp jugak ! ^,^ U guys patut try :)



Tukang makan french fries yang lahapppp. Nyum nyummm !



Yang ni pelahap kuasa dua. Kuikuikuiii :p



Last but not least, u guys should try Popeyes Louisiana Kitchen. Tak banyak tempat yang ada. Yang i tau dekat wangsa walk ni jelaa heheh :p Harga dia pun not bad lah. Standard je ada tak sampai RM10 ada yang belas2.. Tapi yang pasti MCD n KFC lagi murah laa hehe ^,^ Selamat mencubaa :)



Review Filem Bini Biniku Gangster

Assalamualaikum.


Yeahh, akhirnya i berjaya menghabiskan 4 tiket FREE DARIPADA NUFFNANG. Tadi i tengok filem Bini-biniku Gangster dekat TGV wangsa walk. Fuhhh, agak ramai orang. Tiket 3.30pm dah full, so nak tanak terpaksa lah amek tiket lepas 3.30pm. Okey, jom start review.




- Cerita dia sangat simple ringan. Tak complicated sampai beratkan kepala hotak sangat nak fikir ending. Sangat-sangat ringan sebab dia tak banyak sangat action.


- Ada babak2 sweet antara Herry ( SAM ) dan anje ( Yana ). Dorang sangat sweet together. Kalau betul2 dorang couple kan best. Hihihi ^,^ Dalam cerita ni, dorang sangat manja, Yana terlalu sayangkan husband dia, dan Sam pulak lelaki nerd sikit baik gituuu. Suami yang baik :)


- Ada part lawan2 antara geng2 genster. Yana dalam cite ni sangat berstyle. Dia pandai lawan. Sangat stylo woo ! ^,^ Bayangkanlah, dekat rumah bukan main dengan apron dia sume kemas rumah sana sini lembut sopan santun. Suami dia kua kerja je, amboi2 terus jadi ganas ketua gengster. huhu. Semua orang takut dengan dia terketar2 haha , sampai ada babak kelakar gila part dia bayar kat counter. Nanti korang tengoklah sendiri :p hehehe


- Manje isteri yang baik, dia takleh pregnant so dia pinangkan riana ( Intan lydyana ) untuk suami dia tersayang. Memang susahlah nak cari isteri camni kan zaman skg ni. Tapi dalam cite ni korang leh tengok kasih-sayang manje untuk suami dia sangat sweet. Dan part anje nak pinang riana pun kelakar gilaa. hahaha. Part Herry tiba2 bukak lampu dalam bilik tu pun kelaka sangat sampai satu pawagam gelak hahaha



- Paling tak boleh blaa, bila dorang dok ulang ' suami didahulukan, pencapaian diutamakan' haha. aduyy layan jelaa :)


- So far cerita ni okeylah. Tapi, macam i cakaplah cite dia ringan sikit. Macam kurang klimaks, kurang lawak dan tak berapa nak sampai laa mesej apa dorang nak sampaikan kat penonton.



I bagi 3/5 bintang. Nak tahu ending dia sume cam mana, u tengoklah sendiri huhu ^,^ Ending dia agak tak boleh blaa jugaklah. Tapi not bad heheh :)




P/s : Bulan 11 ni i start tengok movie free tiap2 minggu :) Sebab i dah mulakan tugas untuk review filem ^,^ Yeahhh.



19 Sep 2011

Harga Photoshoot Bermula daripada RM350 ! Jom book !!



Assalamualaikum.




Pengumuman pengumuman buat semua pembaca2 tersayang ! ^,^ I nak inform u guys, kami Faridism Photography kini dah buka untuk dibook seperti biasa. Al maklumlah, sebelum ni kan raya cuti kejap mood raya hehe :)



Nak tahu lebih detail untuk harga photoshoot dan macam mana nak book sume, u boleh tekan SINI :)


18 Sep 2011

Saya seorang Journalist ! wohaaa :D


Assalamualaikum.



Yeah, sperti biasa, tajuk memainkan peranan so haruslah gempak dan seakan-akan syok sendiri. Hikhik. Okey itu yang I belajar selama berada dalam bidang kewartawanan. Tajuk harus gempak tapi haruslah juga menepati isi pati di dalam artikel. Amboiii, kemain :p



Alhamdulillah. Baru beberapa hari lepas kawan i bagi offer untuk jadi freelance journalist dekat magazine yang beliau bekerja. Majalah baru dan sememangnya khas untuk remaja ^,^ Why freelance not full time ?


Kawan i yang offer job. Dia editor kitaorang. HAHA. Memang best sebab kitaorang satu kepala :p



Sebabnya, i kan still belajar lagi :) Baru semester 4 kot T___T dan i cuma nak pengalaman je plus i sangat meminati bidang penulisan dan kewartawanan ^,^ Dann alhamdulillah, semalam i diterima bekerja sebagai freelance journalist di company tersebut. Tak sabar nak dapat offer letter dan jugak press pass dan name card ! :)


Resume. Sampai 4 muka surat. okey, tak tengok ayen punya lagi. 10 pages. Giloo tak giloo hahaha



Semalam ketua editor minta our nickname. And, my team suruh letak my nickname as edaolala -..-' Damn ! I taknakkkk nanti kantoi ada yang tau artikel tu i tulis. hahaha. Maluuu :p But, dah sume dok suruh, okeylah layan je. Nanti name kad n pass i dah siap, will show it to you ! ^,^



So, macam mana majalah kitaorang akan kelihatan ? Dia lebih kurang macam majalah utopia, dengan penuliasan yang santai dan penuh dengan hiburan. U tengok gambar bawah ni :)



This is mock up. Contoh majalah kitaorang. But, yang ni just contoh bukan betul2 punya :p nak tengok betul2 nanti dah launch sure i bagitau u ! ^,^



Dan kitaorang journalist, diberi senarai column untuk penulisan masing-masing. I kemungkinan akan dapat untuk review film, blogging dan hiburan artis. Can't wait, sebab dapat tgok movie free screeaning tiap2 minggu nanti. Muahahah ^,^ dan best dalam majalah ni nanti kitaorang ditugaskan untuk menggeledah rumah artis pilihan. Jagoo jagooo ! ^,^


Ada column untuk blogger la ! N, i yang akan review. Ehemmm, blog sapa nak kena review dalam majalah expresi ni ? :p nantikannn. Mana tau, blog korang bakal direview ^,^



Well said, kerja as journalist sangat busy. Kitaorang kena attend press conference, event, interview macam2 orang, pergi sana sini dan buat artikel. But, bagi i, i sangat suka dan enjoy untuk buat semua kerja ni. Mana taknya, have fun sambil kerja kot. Siapa taknak ? ehehe ^,^ Wish me gudluck, insyallah bulan 10 i akan memulakan tugas. Dan awal tahun depan, majalah akan diterbitkan ! Will inform u guys ! ^,^ Muahh!




p/s : Setiap orang dapat mencapai kejayaan dalam hal apa saja, asalkan ia sangat menyukai pekerjaan yang dilakukan.



16 Sep 2011

Andai Masa Dapat Diundur..


Assalamualaikum.


Gambar tingkatan 5. Waktu ni i jadi ketua kelas -.-'


Tajuk nak jiwang je. Kuikuikui -..-' but, its true. Itulah apa yang i rasa. Baru kejap tadi i gelak-gelak terbahak dengan sham shirin kawan sekolah i kat sekolah. Baru borak2 pasal sham bakal jadi wakil futsal, semua orang akan gerun dengan dia sebab dia kan ironman sekolah. Baru gelak2 sebab budak2 junior intai kitaorang dekat pintu belakang. Sebabnya, kelas i dulu budak2 ramai popular sikit. Masing2 mesti ada peminat secret admire sendiri. Kitaorang dok gelak 2 satu kelassampai pecah perut.. I masih teringat i cakap..


' Woi korang, kita lawan futsal nanti, tengok kelas mana lagi hebat. Aku gerenti ada Sham sume takut n kita menang. HAHAHHA'


' Sham Shirin, tengok pintu belakang tu budak2 junior dok intai-intai kita. Peminat ko tu shammm :P HAHAHHA '


' Ehh taklah budak tu tak suka aku. Budak tu suka kau.. HAHAHAH '

Tingkatan 4. Dok depan sekali tu haa.. :p


Ayat2 ni masih melekat dekat kepala hotak i. Gelak gelak n gelak sampai perut i sakit. Ends up i terkejut dan terbangun. It just a dream. It just a dream. Masih terasa sakit kat perut sebab gelak. Masih rasa perasaan happy tu sampai sekarang. But, semua tu just mimpi. Ya allah, rindunyaa dengan kawan2 sekolah dulu..


Andai masa dapat diundur semula.. Sumpah, 1 je i nak. I nak sekolah balik. I nak satu kelas dengan classmates i. I nak gelak2 happy2 n jadi gila-gila macam dulu. I nak semua tu semula...



Gambar sebelum bertolak untuk jadi wakil sekolah sempena majlis syarahan tadarus al-quran. Ni semua kawan2 terbaik i kat kelas :') Teringat kenangan menang forum perdana dengan sham n fatin wee ! :') Kita work hard gila kan..



Betul lah orang cakap, bila benda tu dah tak ada, dah jadi kenangan, baru kita akan lebih menghargai kenangan tu..


Sedihnya... Kenangan time sekolah memang yang terbaik pernah i ada. Boleh i cakap 99% semuanya sweet memory. Kawan2 terbaik i pernah dapat dan cikgu2 terbaik i pernah kenal. Sumpah.. rindu korang semua ! :'(



15 Sep 2011

1st time wearing contact lens -.-"

Assalamualaikum.


I tahu mesti u guys pelik hapasal tajuk i 1st time wearing contact lens padahal i ni kan taukey contact lens EDA CONTACT LENS SHOP. But, itulah hakikatnya, memang i ni harap je jual contact lens tapi pakainya tidak. Tak confident langsung nak pakai. Muahahha. Baru2 ni baru tergerak hati rasa nak pakai bila kawan2 dalam kelas sume dah try contact lens i, takkanlah i sendiri taknak try contact lens i ya dak ? Hehehe


Haritu, kawan i ada pakai lens HANA GREY 3 TONES. Cantik sangat dia pakai. So i nak mata i cantik macam mata dia, i pun belilah untuk diri sendiri. Hihihi. Yelaa selalu beli untuk customer je kan :P




Tiba2 rasa macam alien. Hantu pun ada kot T,T hahahaha



T_____T Nanti nak try coklat pulak lah. Grey cam tak kenaa -..-" sila jangan kutuk hahaha


So so so, apa benda u kena ada bila nak memula menjinakkan diri pakai lens ni ? Seriously i taktahu apa benda kena beli. HAHAHA. Nasib baik ada classmates i yet my regular customer yang selalu beli contact lens i ajar. Dorang kata kena beli benda ni.





Ooo baru i tahu function dia untuk cuci contact lens dan supaya lens kita tak kering. Oooooo -.-' terasa diri begitu kampung seketikaa. hahahaha.


1st time masukkan lens dalam mata, amek masa jugaklah, sampai kawan i aisa n ary fedup dah kata, ' eda bukak mata tu besar sikit bukak besar lagi lagi lagi...' hahaha cam orang nak beranak dah style dia heeheh -.-'


Okey, at last berjaya pakai sendiri. Nak bukak dia sumpah senang. Time masukkan tulah pedih sikit. Apa2 pun, Thank u sifu aisa n ary. Jasamu dikenang. Untuk yang seperti I ni baru nak belajo pakai lens, smoga berjaya ! cayooo!!! Ngahahhah. kemainnn :p



P/s: Saya tahu saya kampung, minta maaf saya budak baru nak belaja pakai lens, sila jangan kutuk muahaha. Jom singgah lens shop i kan SINI ! Best price i bagi u :P shhhhhhhh ^,^




14 Sep 2011

4 COMPLIMENTARY PASS TGV MOVIE daripada Nuffnang ^,^



Assalamualaikum.


Haritu i saja je godek-godek email i. Dah ribu-ribu dah email dalam tu. I bercadang untuk delete sume email tu. Tengah dok delete-delete tiba2 hati i rasa nak baca email daripada Mr Nuffnang. Selalu i memang malas gila nak baca email. I delete slumber je tanpa baca sejak i tak berapa aktif blogging ni. Kuikuikui ^,^ Yelaa, ingatkan tak aktif dah takkan dapat pape dah kan macam dulu2 :p Sekali..



Terkejut jatuh kerusi baca email sebab dapat 4 tiket TGV FREE boleh tengok movie apa kita nak bila2 masa sampai bulan Oktober. FuhhhhH! Layannn! :D




Complimentary pass ! ^,^ I dapat pass ni sebab birthday i bulan lapan haritu dan sebab gliterrati member nuffnang.




Tengok movie boleh sampai lobamm mata den cam gini ! heheh :p


Thank you Nuffnang ! ^,^ Again, nuffnang tak pernah putus bagi i duit poket, tiket-tiket percuma ajak event2 yang best percuma gak. Senang cite sume percuma lah bila kita dah daftar kat nuffnang ni dan jadi aktif member :) So, kepada blogger2 yang baru buat blog dan nak berjinak dalam dunia blogging, cepat2 lah daftar dengan pengiklanan Nuffnang. Sumpah, berbaloi2 u akan dapat :)



P/S : Nuffnang dekat depan SOGO je actually. Senanglah next time ambik hadiah ke tiket ke dari nuffnang. Ingatkan jauh tu selalu malas amek. hihihi :p I love u nuffnang. Janji tak akan sekali2 flirtkan u :P wee ^,^ N guys, sorry gambar blur sebab i just snap guna phone :)



5 Sep 2011

Iklan AXE deodorant daripada group kami ^,^


Assalamualaikum.


Ok now, 5 September masa yang ditunggu-tunggu untuk i publish iklan AXE deodorant daripada kumpulan i ^,^





Macam mana nak vote ?


1) Pergi ke page Faridism Photography di SINI. Tekan LIKE

2) Tekan link INI dan kemudian boleh LIKE untuk vote :)



Untuk makluman u guys, semakin banyak votes kitaorang dapat, semakin banyak markah kitaorang akan dapat. Please, i do need ur votes. Thank you soo much untuk semua yang dah tonton video ni n like. We do appreciate it ! ^,^




P/s : This video, all credited to FARIDISM PHOTOGRAPHY, farid haron, my group, amirul zafran, kak myra, razman & razlan :)



1 Sep 2011

Tips Mencari Makwe yang Baik ^,^


Assalamualaikum.



Sebelum i memulakan entry yang kesekiann kalinya ni, i nak wish dulu dekat all my readers, Selamat Hari Raya Aidilfitri ^,^ Mohon maaf zahir batin sekiranya ada yang terasa, terguris hati mahupun apa-apa yang terrr la dengan segala penulisan i dalam belog ni.



Sekarang mood i untuk berblogging telah kembali pulih ! huhu thanks to my parents sebab gantikan lappy i yang hilang kena curik tuu dengan lappy yang baru ni ! huhu :D tapii, i tak janjilah nak selalu hupdatee macam dolu2 kenaa tengok mood jugaklah kan :P


*****

Actually i tak tahu nak blogging pasal hapee. Then, teringat pasal my boyfriend selalu tanya dekat i untuk bagi tips macam mana nak carik awek dari pandangan wanita untuk dia share dekat kawan2 dia. Hmmm. So, this my opinion. I repeat ITS MY OWN OPINION :p yelaa kang tak pasal ada yang tak puas hatii. Susahhhh hoi. I pun manusia biasa banyak salah silap nak kasi tips2 bagai ni. HAHA. OK JOM START !



1) Perempuan yang berilmu


Berilmu, maksud i dekat sini bukan sahaja ilmu duniawi tapi jugak ilmu akhirat. Kenalah seimbang. Walaupun tak banyak, sederhana pun dah ok ilmu tu asalkan ada dan tahu. Its okey, pelan2 kayuh insyallah ilmu akan bertambah :) Haa, bukan cari takat tahu ilmu agama n study but lagi afdhal kalau yang tahu ilmu masak. hihi. Pandai masak telur goreng tu kira pandai masak jugak leteww :P


I pilih ilmu as my 1st choice untuk mencari awek, sebabnya, i percaya dengan adanya ilmu insyallah seseorang tu punya behave akan terkawal dan selalunya orang educated ni lebih sopan dan berfikir sebelum bertindak. But yeahh, human are not perfect. For sure, ada jugak yang educated tapi perangaiii. Yang adooo. But still, from my opinion perempuan berilmu lebih terdidik ^,^



2) Perempuan yang ada prinsip




Bagi i perempuan yang ada prinsip hidup selalunya bersifat tegas dan pandai jaga diri. More independent. Dia akan selalu berpegang pada prinsip dia tak kira apa pun yang jadi. I sangat suka tengok penceritaan dalam filem aku masih dara. Perempuan tu free hair, nampak rosak dan selalu pergi disko. But, dia ada prinsip hidup yang kuat. Untuk jaga dara dia for her husband no matter what. Apa i nak maksudkan kat sini, more better if u carik perempuan yang ada prinsip hidup daripada yang tak ada. Well, tak semua yang ada prinsip hidup ni bagus n tak ada ni tak bagus kan, but yeahh its just my opinion :)



3) Perempuan yang rapat dengan keluarga


For me, perempuan yang rapat dengan family ni selalunya penyayang :) dan mungkin bersifat keibuan. HUHU. Tak ada masalah dengan family, tak kasar, tak selalu gaduh dengan mak bapak dan for sure bila in relationship dengan u, there is no problem untuk u rapat dengan family dia jugak :)


4) Perempuan yang baik




Baik kat sini i mean, baik bila u dah kenal betul2. Tak semestinya yang pakai tudung lemah lembut tu baik. Tak pakai tudung sosial kasar macam tomboi tu busuk. No no no. Sekarang bukan zaman macamtu bro. Kadang-kadang ada yang free hari lagi pandai jaga diri dan baik daripada yang bertudung. Dan kadang-kadang memang betul yang bertudung tu baik dan tak bertudung tu buruk. Well, we'r human. Sekarang zaman dah lain. Kenal dan try kawan dulu dengan perempuan tu. Tak kira lah dia free hair or tak, kenal dia. Dan kalau betul2 u dah kenal peribadi dia memang baik, change her to be more better. Never judge a books by its cover.



5) Perempuan yang matang


Selalunya perempuan matang lebih understanding dan bertanggungjawab. Dorang lebih bertanggungjawap dalam relationship dorang. Bila matang dalam relationship, for sure dorang takkan curang dan setia dengan u guys. Tak ada cemburu buta, tak ada mencarut-carut, tak ada couple break couple break dan curang-curang :)


****



Ok cukup lima ! ^,^ Rasa macam bagi tips nak carik bf jee dah ni AHAHAH T,T Ok lah, nak carik bf pun boleh guna tips ni :p Btw, again, i cakap ni just from my own opinion. I'm not perfect pun actually nak bagi tips. Just suka-suka je ni :) Btw, kalau ada salah silap dalam tips2 ni harap dimaafi. Kann bulan syawal sekarang :P Hope dapat membantu kawan-kawan yaa :) Selamat hari raya ! :)





We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook