6 Apr 2010

Tanya Doktor Cinta OLALA Jika Anda Ada Masalah Dengan Pasangan Anda. Hehe


Doktor Cintan OLALA




Hai semua. Hari ni, i nak bagitahu kat u semua yang i rasa i nak jadik doktor cinta. haha. Almaklum laa, cita-cita nak jadik doktor bedah tak kesampaian, so jadik doktor cinta pun oryte jugak kan kan ? Heee..





Tiba2 i terfikir untuk jadi doktor cinta ni disebabkan kawan2 Encik Farid suka tanya dekat i pasal masalah dorang dengan awek dorang. So, harini i akan mulakan dengan masalah yang pertama yang dihadapi dorang dan i akan cuba kasi jawapan i. I tahu pasti antara u ada yang punya masalah yang sama. So, lebih elok dan afdhal kalau share kan ? Sharing is caring.. Hehe..






Soalan oleh Teruna Macho : Aku dengan awek aku agak lama la jugak. Dulu selalu mesej, tapi sekarang aku dah jarang dah mesej dengan dia. Bukan sebab aku tak sayang ke apa. Tapi sebab yelaa kalau dah lama couple kalau selalu mesej mesti tak ada topik kan nak mesej. So, aku pun jarang la mesej dia. Sebab aku dah jarang mesej dia, dia ingat aku tak sayang dia dah. Dia mintak putus semua. So macam mana ni ? Aku dah cerita dah kat dia hal sebenar tapi dia masih tak paham, dan cakap aku tak sayang dia. Haa, lagi satu aku dengan dia dok jauh. Tolong laaa aku doktor cinta !!!!







Jawapan kepada si Teruna Macho : )



1 ) U pilih, sama ada nak mesej atau nak selalu jumpa. Kalau selalu jumpa, u mesej jarang-jarang pun tak apa. Kalau kes macam u yang duduk jauh dan susah nak jumpa..



2 ) U try selain daripada mesej boleh call kan ? So, pastikan kalau u memang dah tak ada topik nak mesej tanya benda yang sama, cuba sehari sekali u call pun i rasa dah kira okey. Sebabnya, kalau mesej dan kol perasaan tu lain okey. Kalau taknak jugak..






Ini DOTA bukan counter strike.. Heee



3 ) U try ajak gf u main game yang memang selalu u main. Contoh, u main counter strike, u suruh awek u belajar main counter strike, dah pandai then u suruh dia join u main lawan online ramai2 dengan kawan u sekali. Maksud i kat sini, u saling contact each other sambil have fun.. Kalau taknak jugak..





4 ) Chatting dan webcam di ym at least sehari sekali pun dah cukup. Hal ni sekaligus akan buat u rasa seronok dan dapat lepaskan rindu sebab dapat tengok muka awek u tuh. hehe. Dalam masa yang sama, gf u tahu yang u masih ingat kat dia.. hehehe.. Kalau taknak jugak..









5 ) Postkan bunga dan surat cinta kat awek u tu ataupun buat apa2 suprise untuk membuktikan walaupun u jarang mesej dia, tapi cinta u tetap kat dia.. Encik Farid pernah buat dulu dekat i, dan i rasa sangat2 terharu dan segala merajuk2 semua teruss hilang.. hehehe.. Kalau taknak jugak..




6 ) U clash je ! hahahhahaha. GURAU :p





Sila komen untuk memberikan pandangan ye. Dan kalau ada apa2 soalan berkaitan cinta ke hapee u boleh formspring i. Kat sidebar belah kanan ni ada borang formspring i. Kalau malas sangat tekan SINI. hehe. Sekian..



18 comments:

  1. # 2 & 4..
    me n myboyfie praktikan..
    n it works :)

    alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  2. eny : bagus2 :) maknanya sure u lama nanti. amin :) heheh. u pasal entry cinta laju je kan. almaklumlaa bunga2 cinta u tengah berkembang kan. heheh :D

    ReplyDelete
  3. love can be complicated at times if not taken care properly =)

    ReplyDelete
  4. kenwoi : yup , i agree wif u :)

    ReplyDelete
  5. hehe..kalu da masalah cinta leh la try cra2 nieh..

    ReplyDelete
  6. cinta...
    ade kala indah...
    ade kala sakit...
    terima kedua nye...

    ReplyDelete
  7. baby :) blaja dota nak? nak? :D

    ReplyDelete
  8. colourful life : ahaa. betol2 belum cuba belom tahu kan. hehehe

    ReplyDelete
  9. meniti senja : sejak bilaa ang pandai bermadah ni. nice try :) aahha.

    ReplyDelete
  10. doc sy ade masalah dengan gf sy :( ttbe die takda mood ari ni. salah saya ke?

    ReplyDelete
  11. yea memang salah anda 201% :p hahaa

    ReplyDelete
  12. hai...kwn2 slmt brknln dgn fendi.fendi tgh cri teman hidup untuk fen.mksd fen awek klu de awek fen nk kapel dgn die...

    ReplyDelete
  13. Nk tnye..camne nk pikat hati lelaki..saya suka kat dye tp x tau nk tnjk kan camne..tlg la saya..(seorang pelajar)..tq

    ReplyDelete
  14. Doktor Cinta, saya suke dekat budak ni, tapi dia budak muda setahun dari saya then dia ade scandal and dia suke scandal dia tu, bila dia tahu saya suke dia, dia jadi macam tak suke sangat dekat saya. Padahal saya tak confess pun. Kawan kawan saya yang beitahu dia. Then, sekarang ni bila nampak saya je, dia macam jeling2 and what so ever. Apa saya nak buat? Dahlah saya perempuan! Saya maluuu sangat dengan dia. Dahlah dia student market. Satu U kenal dia. Saya malu sangat. Tolonglah saya T.T

    ReplyDelete
  15. Nak tanya sikit . Semalam saya bertentang mata dengan seorang lelaki yang saya suka. Masa bertentang mata tu dia nampak malu dan terus pandang ke arah lain . Apa maksudnya tu ?

    ReplyDelete

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook