9 Nov 2010

Tutorial Lawakan Widget Kali Terakhir Pembaca Datang Pada...

Assalamualaikum.



Dalam tutorial ENTRY SEBELUM INI , ada yang tak boleh buat. Nasehat i, u kena hati2 dan make sure u tak tukar or sentuh apa2 code selain dari tulisan kaler pink tu sebab dia sangat sensitive T__T Salah sikit terus tak jadikk T____T ( BTW, i dah tukar code tu dengan code baru, cuba try )



Okey now i nak ajar u pulak, how nak cantikkan benda alah tu. Maksudnya macam dalam belog i, i ada letak anak panah dan juga counter online user. Macam kat bawah ni :



Bukan setakat arrow je, tapi macam2 jenis bentuk design apa yang u nak u boleh dapat dekat laman web INI.


Cara dia : U tekan kat gambar mana u nak, lepastu copy code hotmail dia dan paste dalam code html ENTRY SEBELUM INI.


&&&


Dan untuk dapatkan counter online user, berapa orang usha belog u, u boleh tekan SINI dan sign up terus kemudian pilih warna apa u nak suma. Lepastu, generate dan copy link code untuk blog u.


Lepas copy, terus pastekan pada code html ENTRY SEBELUM INI macam biasa. Then siap ! :D


Sekian terima kasih. Tak tahu pape, terus tanya. I akan tolong jangan risau. OK sekarang nak PENGSAN JAPP ! Byebye T___T

8 comments:

  1. tak sempat gua nak tanye lu dah pengsan.haih. :P

    ReplyDelete
  2. babe, aja i cne nak print screen =.=

    ReplyDelete
  3. oh my..
    rumit la dear!
    i x suke.
    haha =D

    ReplyDelete
  4. @Un Phat Lee HAHAHA. penat bro :D terpaksa pengsan jap hahahaa

    ReplyDelete
  5. @nurulfaridah allright dear :D sure i akan ajar nanti :)

    ReplyDelete
  6. @Ct Arina hahaha. try 1 by 1 mesti boleh punya :)

    ReplyDelete

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook