8 Jun 2011

TUTORIAL : Macam mana nak masukkan header dalam blog ?


Assalamualaikum.


I got a request dari Ashikin Haron untuk tutorial ni ^,^ Senang dan mudah je :) Sesiapa yang tak tahu lagi macam mana, boleh lah try. Malas nak bebel panjang2 so just go straight jelaa dont belok2 hehehe



1 ) DASHBOARD -> DESIGN


2 ) Tekan EDIT pada section header ( seperti gambar di atas )



3 ) Akan keluar pop up seperti di atas, tekan pada CHOOSE FILE dan pilih dekat mana u simpan header yang u dah siap edit tu. Make sure format JPEG, GIF ataupun PNG sahaja.


4) Pilih butang INSTEAD OF TITLE AND DESCRIPTION.

5) SAVE !


Okey dah siap ^,^ Mudah kan ?? :)


9 comments:

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook