29 Sep 2010

Trick nak mintak DSLR sebijik dekat mak bapak

Assalamualaikum.



Ceritera bermula apabila i bawak balik kamera encik abang tadi balik rumah. Maka, bermulalah lakonan mantap lagi jitu. I cakap dengan mak tersayang yang esok i ada kelas photography kena snap gambo pakwa kacak bernama KLCC. Tapi i tak ada kamera. Macam mana ni makk ? Malu laa mak oii kawan sume bawak dslr i pulak bawak kamera handphone je bimbit sana sini T__T HAIHH.



Selepas membebel2 panjang mengeluarkan ayat power seperti ' Mak orang taknak la share2 pinjam kamera orang sume. Segan tau :'( Aisa nak keluar kamera sebijik taun depan. Kawan ni kawan tu kawan sana kawan sini sume nak kua kamera. Orang bila lagi ? Kata wartawan tapi DSLR pun takda.. Penting mak DSLR tu menjamin masa depan. SUNGGUH !' sambil senyum nampak gigi :D



Ni kawan sana sini situ nama AISA tu. Hee


Kemudian mak i mengeluarkan kata putus diatas kesedaran beliau betapa pentingnya kamera itu untuk i tauu bak kata pepatah tanpa kamera, siapalah i. hahaha. Mak suruh tanya bapak. Bapak balikk. Start lakonan kedua :D Eheee



I start dengan mengimbas kembali zaman muda mudi bapak i dulu. Beliau pun dulu ada DSLR dan minat gila dengan photography. Banyak gamba beliau dah snap tapi hampehh sebab mak i pergi buang sume album2 yang beliau snap T__T bagus mak, jasamu dikenang.. I stat bodek cakap, yang i pun nak kamera DSLR satu jugakk. I cakap la harga dah murah lepastu I banyak assignment nak kena buat guna DSLR plus i boleh dapat income geng dengan kekasih hati.



Promote gamba beliau kejap. hehehe


Bapak i cakap, beli jela webcam. I cakap, dari webcam baik amek DSLR ada video sekali. Then beliau macam mengangguk2. YES! Kejayaan telah dicapai pada permulaan. Nanti i bodek lagi nak mintak tarikh kompom. Tak kesah la tahun depan ke sepoloh tahun lagi ke apa janji dapat ! hahahahahahhaha



CONCLUSION : SAPA NAK DSLR GUNA TRICK I ! winkwink ^.^

14 comments:

  1. xnk gune trick.
    nak curik kamu pnye nanty.
    boley kah..?

    ReplyDelete
  2. @saya_arief hahaha kompom tak boleh ! :p heheheh alaa tak kompom pun dapat tengah dalam bodekkan :D

    ReplyDelete
  3. Bapak u kaya dan baik hati. Bapak i baik hati juge tapi tak kaya.

    ReplyDelete
  4. my parents dah janji nak belikan dslr...
    moga2 betol la..
    :)

    ReplyDelete
  5. hahaha . xley bla . aq nk try gak ar trick ni untuk mintak video cam . almaklumlaa budak byk nk buat filem . wakaka . pastu aq join korunk cri income utk videography wedding bley ? hahaha

    ReplyDelete
  6. wahh best nyaaa
    sgt jealous ni haha

    ReplyDelete
  7. @Andimazlan mana ada bapak i kaya :( warghh. itupun i kena bodek2 baru dapat tau. huhu

    ReplyDelete
  8. @Mellbagus ! mintak jugak :D ehhehe. ehh boleh je tak kesah :D

    ReplyDelete
  9. @FIFI SYAFIRAH hahaha. i takdapat pun lagi yangg. tamau jeles2 yaa :)

    ReplyDelete

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook