7 Sep 2009

Im was wondering about my new college :( guys read it!


Y d tittle is seems like serious ? you should to read it until finish! Okey. Tadi dalam kelas agama elin ajak aku pegi tandas. Then i thought myb she got sumthing la kot nak gosip2 kan. Then aku pun ok la nak meneman die ke tandas. Then after that she start begin her story.


Elin said to me malam tadi die ada komen nan 1 girls yang mengaku she was our super miim senior. N, dat senior told everything pasal miim. Senior tu was wondering is it miim still ada ? sebab die until now dan bertahun-tahun still didn't get grad. Die cakap after finish je study die kena mengganggur sebab until now ta dapat grad dah bertahun2. Akak tuh cakap still got 4 batch yang patutnya dah grad p until now ta grad lagi.

Suprisingly ryte ? Then our senior tuh cakap dorang batch yang dari before miim bankrup dulu means akak tu dari akademi tv3 la before it change name to miim. Elin cakap nape batch dorang ta buat apa2 untuk dapat dat grad ? N akak tuh jawap, miim punye jawapan 'tunggu sehingga diberitahu'.

Aku bukan nak racun minda korang dengan anta post ni. It just sekarang ni aku rasa takut n wondering sangat2 lagi2 b4 elin cite pasal dis thing ayen pernah cerita sumthing about miim kat aku. P, aku just take it easy sebab pk myb gosip kot. But now, i was wondering when our super senior start story macamni.

Ayen story ada senior dari sem2 cakap yang miim tidak diiktiraf oleh LAN o MQA untuk sume course kecuali DIJ. Aku tak tahu sama ada semua kenyataan ni betol atau tak. Yang aku tahu sekarang, aku nak start kol orang dari jabatan yang tentukan LAN o MQA dengan secepat yang mungkin. Dari aku dengar khabar angin yang betul ye ataupun tak ni baik aku sendiri yang kol orang MQA ni npastikan betul2 even khabar angin ni betol atau tak.

N, 1 more guys, akak tuh nasihatkan kita sume jangan buat miim pijak kepala kita. Kita kena pertahankan hak kita ramai2 guys. So start from now, we need to do sumthing. Aku n Elin cadang nak siasat dulu even it is true or not. Kalau sume ni betol we need to do sumthing. Kita ramai2 kena sepakat bawa naik benda ni. If not, ramai lagi akan terkena.

Niat aku tulis blog ni hanya untuk luahkan segala kerisauan yang ada kat dalam hati aku skg ni. N bukan untuk korang percaya apa yang dorang cakap kat aku. Remember! siasat dulu. If is it true we need to do sumthing ramai2 n prove to them we'r not sum1 yang boleh kena pijak if not itu sume hanya khabar angin n jangan nak percaya dah nan khabar angin ni sume !

* aku risau!

1 comment:

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook