14 Sep 2009

Luahan hati :)

Erhh ? Apa kaitan masalah bf ko nan aku n farid pulak ? ko sendiri rancang ko sendiri salah ko sendiri start carik masalah nan hati kau yang.. tibe ko nak cakap orang runtuhkan rumah tangga ko. Kalau ko rasa dengan cara camni ko buat kat yop boleh puaskan hati ko n kitaorang minta maaf ko salah we. Aku takan minta maaf atas benda yang memang aku tak salah. Dat day Farid dah minta maaf kat ko kire bagus dah ko taw. Ko tak kesian ke kat yop yang sayang ko gile ko jadikan die mangsa tibe ko nak putus nan die? Yop tak taw apa2 kenapa ko nak jadikan die mangsa ? Then tibe ko cakap salah kitaorang. Sudah la we. Benti salah kan orang ok. N buat fitnah tak berasas macam ni. Aku nan bf aku tolong yop time die sedih dat day ada lah ok. Cermin dulu diri. Baru la ko mengata aku ni. Kalau ko lagi bagus dari aku, aku tak kesah ko nak kutuk aku. Tapi, yang aku takleh terima ko NOTHING tapi berani nak judge aku. haha. Kolot! Macam la ko sempurna :) Excuse me, kat dunia tada siapa yang sempurna okey. N kenapa aku delete dat blog U R SUCH A HIPOCRITE PERSON SIS ?? Aku rasa aku delete n ta delete pun sama je. Coz aku tak kutuk ataupun memburukkan ko dalam blog tuh aku cume mendoakan semoga ko sedar n hati ko menjadi bersih. amin. Aku tanak orang taw betapa .... ko. Aku tanak orang fikir ko lain macam mana orang sekeliling ko dah pk aku buruk sebab mulut ko. Farid suruh aku delete sebab farid nak aku jaga hati ko. N, aku buat. Aku respect ko sebagai seorang kakak. Ko nak bf ko baca mak bapak ko baca ? we, baca la! Aku tak heran. Aku kalau boleh nak dorang baca bia dorang taw betapa busuknya hati ko sebagai manusia jeles n sakit ati tak tentu pasal. Kalau aku simpan lagi entri yang aku type tu sumpah aku cakap aku post kat satu dunia. Bukan takat bf ko n parents ko je taw. Ko nak kan ?? Hati aku tak sebusuk ko okey. Tapi, bile ko dah start kutuk farid, ko salahkan die, aku seriously tak boleh terima. Coz, aku n farid totally ta salah dalam hal ni. Ko mulakan, so aku nak ko minta maaf kat aku n farid. Not me or him. Ko kena belajar hormat orang dulu baru orang akan hormat ko sebagai seorang kakak. Punya lah bodoh aku selama ni pk ko baik la sangat2 sume n aku respek ko aku sayang ko sebagai kakak p aku tataw pulak ko ada hati busuk camni.. Ko lah insan hipokrit n pelakon terbaik sekali aku pernah jumpe dalam hidup aku. Tahniah! :) Kalau nak ikotkan, hati aku lagi sakit nak dibandingkan dengan ko. Ko kutuk aku gile hina kat blog ko macam ko dah kenal aku sangat2. Padahal ko taw ke nama penuh aku sapa ? Tak kan ? Then ko nak kutuk aku camtuh. Come on la we, nak ikotkan ati nak aku buat solat hajat sebab time tu hati aku sakit sangat dengan pe yang ko dah buat. Aku mangsa yang tataw apa2 n hati aku sakit sangat nak ikotkan hati memang insyaallah doa aku akan termakbul kalau aku nak. N, myb kalau aku jahat dah lama aku doakan yang tak elok untuk ko. Tapi, aku bukan jenis yang busuk hati nak buat camtuh kat ko. Ko cakap salah faham ? come on la we. dah terang lagi bersuluh, ko sendiri ngaku kat blog ko. Ko sendiri terasa nan apa aku tulis. Ko sendiri ngaku ko memang hipokrit nan aku n ko sendiri ngaku dak blog yang ko kutuk tu aku. Ta cukup bukti?? Dahla we, ta payah nak tipu bulan2 pose camni. Dose ko berganda ko taw ? Aku tataw apa yang ko tak puas hati dengan aku ? Takan pasal ko jeles aku baik nan mama ko nak kutuk aku camni ?? Apa masalah ko? Ko kalau tak puas hati cakap la depan2. Tego elok2 macam sorang kakak. Aku boleh terima ok. P, tak perlulah ko nak hina aku sampai camtuh. Aku langsung ta rasa aku ada salah kat ko ataupun aku sakitkan hati ko. Aku kenal ko sangat pun tak. Aku tak pernah burukkan ko sikit pun. Aku puji ko slalu adalah. P, balasan ko macam ni ? cuba lah letak diri ko kat tempat aku, ko pasti akan benci aku kan ? haha. P, itu bukan aku. Aku bukan sorang pedendam. Macam mana pun aku takkan dendam nan ko n aku akan maafkan ko lau ko minta maaf kat aku. N, aku rasa ko ta payah la nak cakp farid salah. Lau bf ko kat tempat farid pun die akan marah macamtuh. Ko jangan expect aku akan minta maaf kat ko. Aku tada niat nak kasar nan ko camni, it just lau ko treat aku macam ni, dah sampai tahap aku habis sabar so dat camni jugak ko dapat. Sumpah demi allah aku tak rasa aku salah sikit pun dalam hal ni langsung tak. So, no reason aku akan minta maaf kat ko. Aku cakap baik2 nan ko, slagi ko tak minta maaf nan aku slagi tu insyaallah hidup ko takan tenang sebab ko dah buat hati aku sakit sangat ko dah buat aku rasa terhina. Sumpah atas nama allah aku cakap sebagai orang yang dihina oleh ko. Seikhlas hati aku maafkan ko n aku tak kan ungkit balik sume ni kalau ko sedar apa yang ko buat sume ni salah. N, jangan expect aku akan baca blog ko n wat so eva pasal ko dah. It finish until here. The end of this aku nak ko sedar kesalahan ko n jangan nak salahkan orang je dalam apa2 hal. N, jangan pk diri ko terlalu baik ataupun bagus sangat sampai ko nak judge dat person teruk2. Aku still masih ada hormat sikit untuk ko minta maaf kat aku sebagai sorang kakak sekarang ni. Jangan sampai buat aku tgu ko sampai hormat aku kat ko zero. Terima kasih kerana membaca.

2 comments:

  1. babe? what happened doe? kenapa macam dasyat aje aku baca post kau yang ni?

    ReplyDelete

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook