19 Sep 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2009 :DD


Heloo guys ! :DD pejam celik pejam celik nampaknya dah genap sebulan kita semua berpuasa dan esok nampaknya kita semua akan menyambut hari raya dengan penuh kesyukuran :)


Walaupun tahun ni puasa aku tak penuh macam tahun2 lepas tapi aku rasa happy la jugak sebab tahun ni aku dapat jugak sambut raya dengan penuh kemeriahan n macam2 ada.


Guys, aku malas nak bebel banyak2. :) Aku just nak wish korang semua SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. Maaf zahir dan batin daripada aku dan keluarga sekiranya aku ataupun mana2 ahli keluarga aku ada melakukan apa2 kesilapan sama ada zahir atau pun batin. Aku harap semua yang tak halal tuh korang halalkan la ok :)


N, 4 u guys, segala silap salah korang dengan seikhlas hati aku maafkan walaupun korang ta sedar yang korang ada buat salah kat aku. Aku maafkan dengan seikhlas hati. 0-0 okey ? hahaha. To all my family, besties, friends, saudara n semua la aku dah lama maafkan kesalahan korang n marilah kita sama2 sambut raya tahun ni dengan penuh kemeriahan :)


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI all of readers ! I love u guys ! :))

kenangan berpuasa 2009 :)


Berbuka Puasa Bersama Lensa Crew @ R&K Satay Setiawangsa :)





Berbuka Puasa Bersama Bf n His Family @ D Palma Hotel, Ampang :)






Berbuka Bersama Besties lama @ Pizza Hut, Taman Maluri :)






* I love u guys ! :D

17 Sep 2009

Muhd Farid Haron <33


Hey guys ! :) new entri kali ni is bout my best friends, sweethearts n my lovely boyfriends. Aku baru habis ym nan ira. She's farid cousin. huhu. Die lawak okey. I love to chat wif her a lot. Sama2 banyak cakap macam aku ni gak. Dekat ym la. Kat lua aku tgok die malu2 sikit pun ada. :) Myb baru 1st time kan. After dis, sure akan okey baik punya :)) hahaa. Chat punye chat nan ira skomelala yang banyak cakap ni tibe kitaorang terpetik nama farid. hahaa. Borak la pasal sayang aku ni. Borak punye borak tibe2 aku rasa teringin nak buat entri pasal die. hahaa. :)


Muhd Farid Haron :) seorang yang aku kenal dengan sikap pendiam, pemalu, tegas n garang, baik hati, kelakar, manja sangat2, jealousy , setia, penyayang, caring, romantik la dulu2 skg ta sangat dah :p hahaha, sensitive, emotional, n hormat orang tua. :) Kitaorang kenal waktu dekat tusyen martin dulu then kitaorang couple until now dah otw nak setahun dah. OMG! ni la 1st time aku couple lama. If not, aku memang tak pernah serious dalam bercinta. Tah la. Aku memang sorang yang bukan serious dalam bab2 cinta waktu dulu but wif him now, not anymore. Im really serious :) Hope so he will become my future husband soon :)) haha. I love him a lot okey.


4 us, kitaorang kena slalu jumpe kalau boleh everyday becoz like he said kalau ta jumpe aku life die rasa tak complete n same gosh wif me :) Selama kitaorang cple nak dekat setahun ni, paling lama kitaorang ta jumpe pun ta sampai seminggu myb. Macam mana pun, die atau aku kena jumpe gak meet each other untuk buat our life rasa complete sangat2. Guys, im not merepek but dis is wat we call cinta betul2 cinta :) D feeling is not d same macam couple2 biasa. It really diff.. nothing much can said tuk bayangkan dis feeling. :)


D thing yang paling aku suka bout him, die selalu care pasal apa yang aku pakai. I mean, baju aku. :) Aku suka bile die tegur n marah2 aku cakap baju aku ni tak sopan n so on. Aku pelik dah kena marah nangis, tapi aku rasa happy sangat. Sebab he was a 1st guys as my bf yang care pasal apa aku pakai. He teach me a lot pasal benda sopan dan ta sopan n so on. :) Cara die tegur aku marah aku buat aku sedar yang die sayang aku n die ambik berat pasal apa aku pakai biar tada any guys yang dapat tgok aku selain die. I can see how angry he is bile aku pakai seksi n tak kena. :) I'll really appreciate bout his concern to me. :) So dat, from day to day aku slalu motivated diri aku tuk jadi lebih baik. N, slowly aku nak teach myself to wearing a tudung. Myb 1 day bile aku betol2 dah ikhlas n sedia:)


* Tanks bout ur concern sayang n teach me to b more bter. I love u sayang :)

14 Sep 2009

Luahan hati :)

Erhh ? Apa kaitan masalah bf ko nan aku n farid pulak ? ko sendiri rancang ko sendiri salah ko sendiri start carik masalah nan hati kau yang.. tibe ko nak cakap orang runtuhkan rumah tangga ko. Kalau ko rasa dengan cara camni ko buat kat yop boleh puaskan hati ko n kitaorang minta maaf ko salah we. Aku takan minta maaf atas benda yang memang aku tak salah. Dat day Farid dah minta maaf kat ko kire bagus dah ko taw. Ko tak kesian ke kat yop yang sayang ko gile ko jadikan die mangsa tibe ko nak putus nan die? Yop tak taw apa2 kenapa ko nak jadikan die mangsa ? Then tibe ko cakap salah kitaorang. Sudah la we. Benti salah kan orang ok. N buat fitnah tak berasas macam ni. Aku nan bf aku tolong yop time die sedih dat day ada lah ok. Cermin dulu diri. Baru la ko mengata aku ni. Kalau ko lagi bagus dari aku, aku tak kesah ko nak kutuk aku. Tapi, yang aku takleh terima ko NOTHING tapi berani nak judge aku. haha. Kolot! Macam la ko sempurna :) Excuse me, kat dunia tada siapa yang sempurna okey. N kenapa aku delete dat blog U R SUCH A HIPOCRITE PERSON SIS ?? Aku rasa aku delete n ta delete pun sama je. Coz aku tak kutuk ataupun memburukkan ko dalam blog tuh aku cume mendoakan semoga ko sedar n hati ko menjadi bersih. amin. Aku tanak orang taw betapa .... ko. Aku tanak orang fikir ko lain macam mana orang sekeliling ko dah pk aku buruk sebab mulut ko. Farid suruh aku delete sebab farid nak aku jaga hati ko. N, aku buat. Aku respect ko sebagai seorang kakak. Ko nak bf ko baca mak bapak ko baca ? we, baca la! Aku tak heran. Aku kalau boleh nak dorang baca bia dorang taw betapa busuknya hati ko sebagai manusia jeles n sakit ati tak tentu pasal. Kalau aku simpan lagi entri yang aku type tu sumpah aku cakap aku post kat satu dunia. Bukan takat bf ko n parents ko je taw. Ko nak kan ?? Hati aku tak sebusuk ko okey. Tapi, bile ko dah start kutuk farid, ko salahkan die, aku seriously tak boleh terima. Coz, aku n farid totally ta salah dalam hal ni. Ko mulakan, so aku nak ko minta maaf kat aku n farid. Not me or him. Ko kena belajar hormat orang dulu baru orang akan hormat ko sebagai seorang kakak. Punya lah bodoh aku selama ni pk ko baik la sangat2 sume n aku respek ko aku sayang ko sebagai kakak p aku tataw pulak ko ada hati busuk camni.. Ko lah insan hipokrit n pelakon terbaik sekali aku pernah jumpe dalam hidup aku. Tahniah! :) Kalau nak ikotkan, hati aku lagi sakit nak dibandingkan dengan ko. Ko kutuk aku gile hina kat blog ko macam ko dah kenal aku sangat2. Padahal ko taw ke nama penuh aku sapa ? Tak kan ? Then ko nak kutuk aku camtuh. Come on la we, nak ikotkan ati nak aku buat solat hajat sebab time tu hati aku sakit sangat dengan pe yang ko dah buat. Aku mangsa yang tataw apa2 n hati aku sakit sangat nak ikotkan hati memang insyaallah doa aku akan termakbul kalau aku nak. N, myb kalau aku jahat dah lama aku doakan yang tak elok untuk ko. Tapi, aku bukan jenis yang busuk hati nak buat camtuh kat ko. Ko cakap salah faham ? come on la we. dah terang lagi bersuluh, ko sendiri ngaku kat blog ko. Ko sendiri terasa nan apa aku tulis. Ko sendiri ngaku ko memang hipokrit nan aku n ko sendiri ngaku dak blog yang ko kutuk tu aku. Ta cukup bukti?? Dahla we, ta payah nak tipu bulan2 pose camni. Dose ko berganda ko taw ? Aku tataw apa yang ko tak puas hati dengan aku ? Takan pasal ko jeles aku baik nan mama ko nak kutuk aku camni ?? Apa masalah ko? Ko kalau tak puas hati cakap la depan2. Tego elok2 macam sorang kakak. Aku boleh terima ok. P, tak perlulah ko nak hina aku sampai camtuh. Aku langsung ta rasa aku ada salah kat ko ataupun aku sakitkan hati ko. Aku kenal ko sangat pun tak. Aku tak pernah burukkan ko sikit pun. Aku puji ko slalu adalah. P, balasan ko macam ni ? cuba lah letak diri ko kat tempat aku, ko pasti akan benci aku kan ? haha. P, itu bukan aku. Aku bukan sorang pedendam. Macam mana pun aku takkan dendam nan ko n aku akan maafkan ko lau ko minta maaf kat aku. N, aku rasa ko ta payah la nak cakp farid salah. Lau bf ko kat tempat farid pun die akan marah macamtuh. Ko jangan expect aku akan minta maaf kat ko. Aku tada niat nak kasar nan ko camni, it just lau ko treat aku macam ni, dah sampai tahap aku habis sabar so dat camni jugak ko dapat. Sumpah demi allah aku tak rasa aku salah sikit pun dalam hal ni langsung tak. So, no reason aku akan minta maaf kat ko. Aku cakap baik2 nan ko, slagi ko tak minta maaf nan aku slagi tu insyaallah hidup ko takan tenang sebab ko dah buat hati aku sakit sangat ko dah buat aku rasa terhina. Sumpah atas nama allah aku cakap sebagai orang yang dihina oleh ko. Seikhlas hati aku maafkan ko n aku tak kan ungkit balik sume ni kalau ko sedar apa yang ko buat sume ni salah. N, jangan expect aku akan baca blog ko n wat so eva pasal ko dah. It finish until here. The end of this aku nak ko sedar kesalahan ko n jangan nak salahkan orang je dalam apa2 hal. N, jangan pk diri ko terlalu baik ataupun bagus sangat sampai ko nak judge dat person teruk2. Aku still masih ada hormat sikit untuk ko minta maaf kat aku sebagai sorang kakak sekarang ni. Jangan sampai buat aku tgu ko sampai hormat aku kat ko zero. Terima kasih kerana membaca.

TO ALL MY BLOG READERS :D

Heloo guys! Today tibe2 aku rasa nak explain pasal background n blog aku yang colourful ni. :) Bia korang as readers tadalah yang tersalah faham ok. Aku taw kawan2 baik aku macam amelia, minur, joyah n yang unknown2 mesti korang slalu je singgah baca kat blog aku kan ? :D Ok terlalu banyak aku nak explainkan ok pembaca2kuh sekalian. Korang baca taw :)


1st) Aku letak gambar aku kat tepi ni bukan sebab aku perasan cun ke apa ok. :) tapi, aku rasa kalau aku tak letak sumthing kat tepi ni kosongla. sure tak lawa kan. So dat, aku letak la pic aku. Takan aku nak letak pic aku nan Farid kan ? kang ada pulak yang tambah jeles. N, takan nak letak gambar beruk or orang2 yang tada kena mngena ngan idup aku kan ? disebabkan aku sorang penulis yang berani, aku berani tunjukkan kat readers aku ni siapa dan aku bukanlah seorang penakot. :D

2nd)Misi aku buat blog adalah untuk menjadikan blog aku ni sebagai diari aku. Diari yang aku tulis apa yang berlaku dalam kehidupan aku seharian. Apa yang berlaku semua adalah benar. Dan tiada niat pun kat hati nak menunjuk2 n sewaktu dengannya. Dah nama diari, so aku berhak nak tulis apa pun yang berlaku dalam kehidupan aku sama ada orang bagi aku apa ke n so on. Asalkan aku tak kacau orang, kutuk mengutuk orang lain, ataupun menyakitkan hati orang sudahlah. Lagi2 bulan puasa dok mengutuk ni kat blog berdosa taw. haha. Siapa makan cili rasa pedasnya. Harap maklum. :D


3td) Aku tidak menetapkan siapa pun menjadi pembaca aku. Aku tak pernah paksa siapa pun baca blog aku. Kalau korang suka apa yang aku tulis korang bacalah. Kalau korang tak suka ataupun jeles bla n berambuss jauh2 dari blog aku. Aku akan tulis pasal kehidupan aku n kalau korang tak suka tentang kehidupan aku tolong chow jauh2 dari blog aku ok readers :) N, aku nak menunjuk memang tidak lah. Aku bersyukur sebab Allah bagi kehidupan yang bahagia kat aku n aku hargai sangat2 apa yang kawan2 serta orang yang aku sayang buat untuk aku sebab tula aku sentiasa tulis dalam blog aku benda yang sangat manis dalam hidup aku. Jangan salah faham yea. Lau salah faham, bla awal2 yea :)


4th) Bagi aku buat blog adalah satu platform 1 aku dalam arena kewartawanan. Lect aku cakap, kita sebagai seorang wartawan kena ada satu blog at least untuk expose diri kita dalam dunia kewartawanan ni. So dat, aku sayang blog aku sangat. N sampai bile2 kalau boleh aku nak blog aku ni tulis pasal kehidupan aku n ke arah profesional dan matang, bukan ke arah2 mengutuk2 ataupun memburukkan seseorang seperti kanak2 mentah yang tak berpuasa hati, sebab aku tanak kena saman ok :D


5th)Background blog aku ni colourful menunjukkan bahawa aku bahagia dengan kehidupan aku dan aku sangat menghargai setiap detik dalam hidup aku. Tak kire la manis atau pahit. :) Aku nak korang yang baca blog aku happy macam mana yang aku rasa, tapi bukan untuk jeles o sewaktu dengannya. :)


* Conclusion, I love u guys my reader. Dis blog is mine. :) Aku tulis berdasarkan benda yang benar dan telah berlaku dalam kehidupan aku yang aku nak kongsi bersama-sama dengan pembaca setia blog aku n yang berfikiran POSITIVE sahaja dan tidak fikir bukan2 :)) Yang fikir bukan, get lost! Aku tak kutuk kau. Pembaca setia, terima kasih u guys! Ditujukan kepada semua pembaca edaolala blog. harap maklum. :DD

13 Sep 2009

KLMU or UNISEL ? undi2! :D

hahahha. oh guys! really pening ryte now. :) aku takut nak tgu esok untuk jumpe management :D p, papehal pun aku redha. Coz, if ada mqa aku akan stay, n if tada pun aku okey je coz parents aku cakap okey je lau nak pindah lagi better. N, farid pun cakap better pindah :)

Aku ingat nak apply untuk u awam :) lect aku cakap result aku pun ok. rasa teringin pulak. haha. Tapi intake die tahun depan. Ohshit! lambat ok. Farid pun cakap lambat. So, d conclusion is aku masuk jela mana2 kolej yang ada kos journalism in diploma n dgree :) So, skg ni in my mind ada dua tempat. UNISEL n KLMU. :)

Dua2 tempat ni got my kos journalism. Unisel die terletak kat shah alam n if aku dok sana sure la aku kena stay hostel. TANAK OK! waaa. N, die ada kos journalism in diploma n dgree. Tempat pun best. But, aku dgar management teruk. haha. tak taw la. :)

KLMU pulak ada kos journalism gak. Yang bestnye, area KL so aku boleh la ulang alik. :) ta payah dok hostel. huhu. Aku dengar tempat pun ok n everything ok la. Plus, nana pun akan masuk KLMU kot coz kat sana ada broadcast. lau Unisel tada. :)

So, KLMU im coming to u soon ! MAYBE la kott.. :)) lau ada jodoh. huhu.

chill :))

sayang, tanks coz make me cool okey. :) haha. Tibe2 lak aku emo tadi. :) Tanks sayang coz always support me. Im really appreciate u sayang. Macam sayang cakap, just buat bodo. Ya, i will. :) Ni sume kan lumrah hidup. Ya, benda yang memang kita wajib jalani. Ada kala kita bahagia n ada kala kita sedih. Myb, ni satu ujian untuk aku. Alhamdullillah. Aku dapat lalui sume dugaan ni dengan fikir positive2 n positive. As my public speaking lect said, dalam papehal, we must act like educated. :) So, as sum1 yang educated aku kena try just fikir dis thing nothing la. Dah nama lumrah hidup kan. Allah Maha Kuasa. Kalau aku salah, Ya Allah Kau tunjukkanlah kat aku yang aku salah dalam hal ni. N kalau sapa2 pun salah Kau tolong la maafkan die. Seikhlas hati aku dah maafkan dia. Just take it easy Faridah! :) Im chill ryte now. haha. Pening pala nak fikir bout my college n lensa :) but, i hope soo everything akan okey. amin amin. haha. Conclusion, think positive guys setiap kali ada masalah ok. Never give up. :) Love my sayang n all my bestfriend n also all friends at ms. MUACHHX!! :D

9 Sep 2009

New updates !

Alright, after all, still got 2 more jabatan we need to call them untuk make sure bout our college. Dis 2 are d last 1 we'll check out. Hope soo good news will arrive later. gahahaha. :)

After i meet a lot of people n i'm was worried pasal they mostly talking bout sumthing bad bout our college. But, 1 'miss' make me n d others open up our mind. Think it in positively ways. N a lot of positive things she share wif her. N she told us to check wif dis 2more jabatan then later we'll truely get d true answer. :)

I think d news myb just 'khabar angin' la. Im just 50 50 la ryte now. Tapi, after meet dat miss im getting well n rasa ok la. :) But, pape pun. We'll call them tomorrow. :) GUD NEWS GUD NEWS here u come!!

7 Sep 2009

Im was wondering about my new college :( guys read it!


Y d tittle is seems like serious ? you should to read it until finish! Okey. Tadi dalam kelas agama elin ajak aku pegi tandas. Then i thought myb she got sumthing la kot nak gosip2 kan. Then aku pun ok la nak meneman die ke tandas. Then after that she start begin her story.


Elin said to me malam tadi die ada komen nan 1 girls yang mengaku she was our super miim senior. N, dat senior told everything pasal miim. Senior tu was wondering is it miim still ada ? sebab die until now dan bertahun-tahun still didn't get grad. Die cakap after finish je study die kena mengganggur sebab until now ta dapat grad dah bertahun2. Akak tuh cakap still got 4 batch yang patutnya dah grad p until now ta grad lagi.

Suprisingly ryte ? Then our senior tuh cakap dorang batch yang dari before miim bankrup dulu means akak tu dari akademi tv3 la before it change name to miim. Elin cakap nape batch dorang ta buat apa2 untuk dapat dat grad ? N akak tuh jawap, miim punye jawapan 'tunggu sehingga diberitahu'.

Aku bukan nak racun minda korang dengan anta post ni. It just sekarang ni aku rasa takut n wondering sangat2 lagi2 b4 elin cite pasal dis thing ayen pernah cerita sumthing about miim kat aku. P, aku just take it easy sebab pk myb gosip kot. But now, i was wondering when our super senior start story macamni.

Ayen story ada senior dari sem2 cakap yang miim tidak diiktiraf oleh LAN o MQA untuk sume course kecuali DIJ. Aku tak tahu sama ada semua kenyataan ni betol atau tak. Yang aku tahu sekarang, aku nak start kol orang dari jabatan yang tentukan LAN o MQA dengan secepat yang mungkin. Dari aku dengar khabar angin yang betul ye ataupun tak ni baik aku sendiri yang kol orang MQA ni npastikan betul2 even khabar angin ni betol atau tak.

N, 1 more guys, akak tuh nasihatkan kita sume jangan buat miim pijak kepala kita. Kita kena pertahankan hak kita ramai2 guys. So start from now, we need to do sumthing. Aku n Elin cadang nak siasat dulu even it is true or not. Kalau sume ni betol we need to do sumthing. Kita ramai2 kena sepakat bawa naik benda ni. If not, ramai lagi akan terkena.

Niat aku tulis blog ni hanya untuk luahkan segala kerisauan yang ada kat dalam hati aku skg ni. N bukan untuk korang percaya apa yang dorang cakap kat aku. Remember! siasat dulu. If is it true we need to do sumthing ramai2 n prove to them we'r not sum1 yang boleh kena pijak if not itu sume hanya khabar angin n jangan nak percaya dah nan khabar angin ni sume !

* aku risau!



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook