1 Sep 2011

Tips Mencari Makwe yang Baik ^,^


Assalamualaikum.



Sebelum i memulakan entry yang kesekiann kalinya ni, i nak wish dulu dekat all my readers, Selamat Hari Raya Aidilfitri ^,^ Mohon maaf zahir batin sekiranya ada yang terasa, terguris hati mahupun apa-apa yang terrr la dengan segala penulisan i dalam belog ni.



Sekarang mood i untuk berblogging telah kembali pulih ! huhu thanks to my parents sebab gantikan lappy i yang hilang kena curik tuu dengan lappy yang baru ni ! huhu :D tapii, i tak janjilah nak selalu hupdatee macam dolu2 kenaa tengok mood jugaklah kan :P


*****

Actually i tak tahu nak blogging pasal hapee. Then, teringat pasal my boyfriend selalu tanya dekat i untuk bagi tips macam mana nak carik awek dari pandangan wanita untuk dia share dekat kawan2 dia. Hmmm. So, this my opinion. I repeat ITS MY OWN OPINION :p yelaa kang tak pasal ada yang tak puas hatii. Susahhhh hoi. I pun manusia biasa banyak salah silap nak kasi tips2 bagai ni. HAHA. OK JOM START !



1) Perempuan yang berilmu


Berilmu, maksud i dekat sini bukan sahaja ilmu duniawi tapi jugak ilmu akhirat. Kenalah seimbang. Walaupun tak banyak, sederhana pun dah ok ilmu tu asalkan ada dan tahu. Its okey, pelan2 kayuh insyallah ilmu akan bertambah :) Haa, bukan cari takat tahu ilmu agama n study but lagi afdhal kalau yang tahu ilmu masak. hihi. Pandai masak telur goreng tu kira pandai masak jugak leteww :P


I pilih ilmu as my 1st choice untuk mencari awek, sebabnya, i percaya dengan adanya ilmu insyallah seseorang tu punya behave akan terkawal dan selalunya orang educated ni lebih sopan dan berfikir sebelum bertindak. But yeahh, human are not perfect. For sure, ada jugak yang educated tapi perangaiii. Yang adooo. But still, from my opinion perempuan berilmu lebih terdidik ^,^



2) Perempuan yang ada prinsip




Bagi i perempuan yang ada prinsip hidup selalunya bersifat tegas dan pandai jaga diri. More independent. Dia akan selalu berpegang pada prinsip dia tak kira apa pun yang jadi. I sangat suka tengok penceritaan dalam filem aku masih dara. Perempuan tu free hair, nampak rosak dan selalu pergi disko. But, dia ada prinsip hidup yang kuat. Untuk jaga dara dia for her husband no matter what. Apa i nak maksudkan kat sini, more better if u carik perempuan yang ada prinsip hidup daripada yang tak ada. Well, tak semua yang ada prinsip hidup ni bagus n tak ada ni tak bagus kan, but yeahh its just my opinion :)



3) Perempuan yang rapat dengan keluarga


For me, perempuan yang rapat dengan family ni selalunya penyayang :) dan mungkin bersifat keibuan. HUHU. Tak ada masalah dengan family, tak kasar, tak selalu gaduh dengan mak bapak dan for sure bila in relationship dengan u, there is no problem untuk u rapat dengan family dia jugak :)


4) Perempuan yang baik




Baik kat sini i mean, baik bila u dah kenal betul2. Tak semestinya yang pakai tudung lemah lembut tu baik. Tak pakai tudung sosial kasar macam tomboi tu busuk. No no no. Sekarang bukan zaman macamtu bro. Kadang-kadang ada yang free hari lagi pandai jaga diri dan baik daripada yang bertudung. Dan kadang-kadang memang betul yang bertudung tu baik dan tak bertudung tu buruk. Well, we'r human. Sekarang zaman dah lain. Kenal dan try kawan dulu dengan perempuan tu. Tak kira lah dia free hair or tak, kenal dia. Dan kalau betul2 u dah kenal peribadi dia memang baik, change her to be more better. Never judge a books by its cover.



5) Perempuan yang matang


Selalunya perempuan matang lebih understanding dan bertanggungjawab. Dorang lebih bertanggungjawap dalam relationship dorang. Bila matang dalam relationship, for sure dorang takkan curang dan setia dengan u guys. Tak ada cemburu buta, tak ada mencarut-carut, tak ada couple break couple break dan curang-curang :)


****



Ok cukup lima ! ^,^ Rasa macam bagi tips nak carik bf jee dah ni AHAHAH T,T Ok lah, nak carik bf pun boleh guna tips ni :p Btw, again, i cakap ni just from my own opinion. I'm not perfect pun actually nak bagi tips. Just suka-suka je ni :) Btw, kalau ada salah silap dalam tips2 ni harap dimaafi. Kann bulan syawal sekarang :P Hope dapat membantu kawan-kawan yaa :) Selamat hari raya ! :)



0 gula-gula diterima :):

Post a Comment

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook