30 Dec 2009

Betul Ke Rumah Mona Fendy ??


Kalau nak bercerita pasal Mona Fendy, pastinya nama die semua kenal kan ? Kemungkinan yang tak kenal tu, korang masih baby lagi waktu tu. Korang pasti tahu pasal kes Mona Fendy ni yang melibatkan pembunuhan kejam gile la. Untuk korang yang tak tahu lagi cerita pasal Mona Fendy ni, meh aku ceritakan serba sedikit kisah tentang wanita ni.

Kes berkaitan MF ni dah berlaku lama dulu dah kire2 dalam 10tahun lebih tak salah aku. Aku pun masa tu masih kecik lagi. Sebenarnya, MF ni merupakan seorang penyanyi dan pernah juga keluarkan album antaranya DIANA1 pada tahun 1987. Selain jadi penyanyi, MF ni juga merupakan seorang dukun ataupun bomoh ilmu hitam.

MF ni didapati bersalah bila kantoi yang dia ada bunuh seorang Datuk yang bernama Datuk Mazlan. Bukan calang2 bunuh ok, die bunuh memang high class punye. Kenapa erh ? Sebab die siap tetak lagi mayat Datuk tu jadi 18 kerat. Waaa phsycho gile ! grr... Well, dah nama ilmu hitam pastinya die nak kebalkan lagi ilmu die dengan buat benda2 macamni. Haihh manusia, manusia.

Dan kemudiannya, pada tahun 1993 Mona, suami die dan pembantu die kena tangkap atas tuduhan membunuh Datuk Mazlan tu dengan mengerat badan Datuk tu kepada 18 bahagian dan siap tanam lagi dekat sebuah rumah kosong. Rumah kosong mana pun aku tataw. Mungkinkah disebelah rumah korang ? Grr.. Seram sejuk aku.. huhu. Dan akhir sekali, pada tahun 2001, MF telah menamatkan riwayat die pada hari Jumaat 2 Nov 2001.

Tapi aku ada dengar ramai yang kata even die dah kena hukuman mati pun, die sebenarnya masih hidup lagi. Macam mana tu erh ? Ntah la. Aku pun tak tahu nak jawap benda2 macam ni. Seram je. huhu. Then lagi satu fakta, kenapa die digelar Mona Fendy ? Sebabnya, Mona tu nama bomoh wanita tu then yang Fendy tu adalah nama suami die dan apabila digabungkan maka jadilah Mona Fendy.

Aku tertarik nak buat entri berkaitan MF sebabnya, bf aku baru dalam beberapa bulan lepas die dan saudara2 die pergi ke sebuah rumah lama dan kosong di area Subang. Dengar2 orang kat situ cakap, rumah ni merupakan salah satu rumah yang dimiliki oleh MF. Betol atau tidak, kitaorang sendiri pun tak tahu. Tapi, dorang dah servey dah tempat tu. Dorang pergi pada waktu malam dan masuk ke dalam rumah tu.

Antara pengalaman yang dorang dapat, ada yang rasa susah n berat bile nak start enjin kereta lepas keluar je daripada rumah tu dan macam biasalah dorang rasa seram sejuk. Daripada cerita dorang ramai orang cakap, kat dapur belakang rumah tu ada banyak rumput dan tile yang dah pecah, tempat di mana die tanam mayat-mayat tu semua. Betul atau tidak kesahihan yang rumah ni rumah MF aku pun tak tahu. Dan mungkin ke rumah ni rumah kosong yang dikatakan ?? .... Kat bawah ni aku dah selitkan antara picture yang diambil dihadapan rumah MF yang dikatakan tu.



* Lawakan ? Kalau jual murah aku orang pertama nak beli ! hahhaa



20 comments:

  1. seram sejuk lak aq bce entry ko kali neyh . kalo bg free pun aq xnak umah tuh . hahaha . tp klu ko beli ley ar production aq shoot utk seruan seriau ek . hehehe

    ReplyDelete
  2. pergh lawa besaq g! sapa tanak ? haha :D susah woo nak dapat uma cantek we dengan harga yang mura. ok la tadahal. hahaa :D ko ta perlu nak buat antu olok2. Real2 punye sure ada. haha :p

    ReplyDelete
  3. haha. taw tape. seram kot =.=' grr... ahah

    ReplyDelete
  4. menyeramkn je tgk umah dia..huhu

    ReplyDelete
  5. kat kuantan ada 1 rumah die if i'm not mistaken laa..my bf citer.rumah tu tepi jalan odw nak ke telok cempedak..now, rumah tu dah ditake over oleh government wt rumah kebajikan apa ntah.aku pon da xingat!

    ReplyDelete
  6. missiesya : haha. lawa laa ! :P saya suka saya suka. haha

    ReplyDelete
  7. raid3zulfant : hahaha. tak salah aku rumah die memang banyak kot. gile kaya a pompuan tu. haha

    ReplyDelete
  8. can i get full adress nye??

    ReplyDelete
  9. Ini salah 1 rumah dimiliki oleh MF kalo xsalah aku..rumah nie yg kt greenwood aku rase..base pada research aku..rumah yg kt pahang tuh kalo xsilap kt ulu dong tuh tempat yg die bunuh ADUN kerat 18 bahagian..huhuh

    ReplyDelete
  10. tanx 4 the inf0rmati0n. kte0wg p0wn seram sejuk dga psal cte nie. hmm. n0t bad laaa:)

    ReplyDelete
  11. gile ko nnak beli..ntah2 ada lg hantu dia kat umah tu eeeeee tkt aku...bialah aku beli bnglo lain...hehehehee

    ReplyDelete
  12. aq pon bile dgr n tgk muke mona fendy ni aq rasa seram sejuk lak.........eeeee........nasib mmg malang la sape yg da blei rumah 2........gggrrrr......baak seram doe.....!!!!
    :(

    ReplyDelete
  13. errr ade sesuatu kat tgkap rumah tu. cer tengok

    ReplyDelete
  14. tgkp dpn je na wat pe.. masuk la klu brani

    ReplyDelete
  15. i've been here. it's my hometown. subang jaya. PLUS the house is now finally being bought by someone and renovated.

    ReplyDelete
  16. seram juga tengok umah mona fandey nie....

    ReplyDelete

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook