28 Feb 2010

Niyang Rapik Movie






Hari ni I ada pergi menonton filem Niyang Rapik di Galaxy Ampang. So, I nak share sikit pendapat I pasal filem ni. Sharing is caring kan ? hehe. Mana taw ada antara kamu yang tak tahu nak tengok cerita Niyang Rapik ataupun My Name Is Khan kan.. So, I akan buat sikit review pasal Niyang Rapik lepas I tengok cerita ni tadi.




Kisah dia pasal 5 rakan karib lelaki yang kena buat kajian sejarah dekat kampung Niyang Rapik. Then kisah bermula apabila salah seorang daripada dorang ni mati sebab busung. Ok part intro agak seram sikit sebab nampak perut busung dia dengan ulat2 semua kan meletop-letop dengan sangat overnya. hehe. Then, yang kawan dia 4 orang ni pun start musykil dengan kematian kawan dia yang bernama zack tuh. Mak si Zack ada kata yang mungkin sebab satu benda dia amek apatah I lupa nama dia apa macam keris kecik tuh.




So, dorang tekad 4orang nak pulangkan balik lembing kecik tu dekat Kampung Niyak Rapik. Part Klimaks bila dekat kampung tu macam-macam berlaku kejadian yang pelik-pelik. Sebagai contoh sikit kat sini macam bila salah seorang dari dorang ada yang buta tiba-tiba dan boleh tengok benda pelik-pelik. Nak tahu detail korang tengoklah cerita ni ok. hehe




Ending dia, last-last dorang dapat taw yang actually Ketua Kampung Niyang Rapik ayah kepada Laila yang buat semua kerja ni disebabkan Laila mengandung kena rogol then dia meninggal. Last-last, Awal Ashaari mati sebab dia yang rogol Laila tuh dan 3 orang lagi tuh selamat pulang ke tempat masing-masing.. hehehe




Apa yang I dapat simpulkan kat sini, cerita dia agak kurang seram dan boleh dikategorikan sebagai biasa-biasa je. Sangat tidak seram ok sebab hantu dia tah pape. I sangat menyesal sebab I rasa baik tengok My Name Is Khan. Hehehe. Apa-apa pun, ini pendapat I. Mana taw ada antara korang rasa cerita ni best, so tengok lah ok. Tak salah untuk menyokong industri filem kita kan. hehehe



14 comments:

  1. ooo...ye ke?thank sebab kongsi cerita ni...
    ok gak..cerita ni...nak tgk pun dah rasa x seram sebab ramai yg duk kata cerita ni xseram pun...haha

    ReplyDelete
  2. haha. welcome :) yup sangat tak seram. baik u tengok MNIK lagi seronok kot :D hehe

    ReplyDelete
  3. haluuu...
    cerita tu tak seram dan tak best...
    wawawawawa...
    still lagi rasa pembaziran rm13...huh!

    ReplyDelete
  4. wah same la kite...
    tadi pon tgk gak..
    x seram sgt...
    but kelakar...
    hahahaha...
    asyik gelak je...

    ReplyDelete
  5. rossoneri : tahu takpe =.= menyesal tengok. adeh. haha

    ReplyDelete
  6. kai : hahaha. wee apa yang lawak nye ? adeh. hahaha :D

    ReplyDelete
  7. bile tgk muke si sahziey sam je kompem ketawa hahaha :P

    ReplyDelete
  8. hahaha. dia memang lawak kot :p

    ReplyDelete
  9. betol2. erh boleh je hahaha :) tiada paksaan :p

    ReplyDelete
  10. sbb tu i malas nk gi tgk movie melayu.sbb i takut RUGI :P.satu2nya movie melayu i tgk kt cinema adalah papadom :P

    ReplyDelete
  11. sasha : yes. papadom memang best kot. huhu :)

    ReplyDelete

Sebijik komen dari anda memberikan satu kepuasan impak maksima yang sangat superb. Terima kasih :)



We're specialized in Potrait & Wedding Photography!
If you're searching for a reasonable price and good quality of photographer,
you are right by choosing us! Quality is our priority :)
Click at the image below for direct to Faridisim Photography Facebook